Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen start vanaf plek drie in Bahrein

Verstappen start vanaf plek drie in Bahrein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen in actie op het circuit van Mugello Max Verstappen start zondag tijdens de Grand Prix van Bahrain vanaf de derde plek.

Op het Bahrain International Circuit in Sakhir noteerde Mercedes-coureur Hamilton met 1.27.264 de snelste tijd. Daarmee was hij 0.414 van een seconde sneller dan Max Verstappen die vanaf de derde startplek mag vertrekken. Valtteri Bottas, de andere Mercedes-rijder start vanaf plek twee.

Schone kant
Het is andermaal het Mercedes-duo en Max Verstappen die de startopstelling aanvoeren. Verstappen is tevreden met zijn derde startplek. Hij geeft zelf aan dat dit bij de start op zondag de ‘schone’ kant is.

Alexander Albon
De teamgenoot van Verstappen bij Red Bull-racing, Alexander Albon vertrekt morgen vanaf de vierde plek. De Thaise coureur is op dit moment nog onzeker of hij volgend seizoen nog de teamgenoot van de Limburger is. Zijn directe concurrent voor een plek achter het Red Bull-stuur voor volgend seizoen, Sergio Perez liet in de kwalificatie een vijfde tijd noteren.

Twee keer racen in Bahrain
Deze Grand Prix had oorspronkelijk aan het begin van het seizoen verreden moeten worden, maar moest vanwege de coronacrisis verplaatst worden. Een week later zal er wederom geracet worden op dit circuit, ditmaal zal er echter een alternatieve lay-out gehanteerd worden. Zo hoopt de Formule 1 het geheel iets uitdagender en interessanter te maken voor de teams en coureurs.

De race is zondag om 15.10 uur. In Bahrein is het twee uur later dan hier. De race zal verreden worden onder kunstlicht.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen start vanaf plek drie in Bahrein