Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen start vanaf plek zeven in Hongarije

Verstappen start vanaf plek zeven in Hongarije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen begint zondag vanaf de tegenvallende zevende startplek aan de Grote Prijs van Hongarije.

De Nederlandse coureur moest in de kwalificatie ruim 1,4 seconde toegeven op Lewis Hamilton, de wereldkampioen die in de Mercedes poleposition veroverde in 1.13,447.

Worstelt
Verstappen veroverde vorig jaar op de Hungaroring voor het eerst poleposition in de Formule 1, maar hij worstelt nu al het hele weekeinde met de afstelling van zijn Red Bull-bolide.

Startopstelling
De 22-jarige kopman van de Oostenrijkse renstal heeft op de startopstelling de coureurs van Mercedes, Racing Point en Ferrari voor zich staan. Zijn Thaise teamgenoot Alexander Albon wist het laatste deel van de kwalificatie niet eens te halen.

Albon
Albon begint zondag om 15.10 uur vanaf de dertiende plek aan de race.

Overuren
De monteurs van Red Bull maakten in de nacht van vrijdag op zaterdag overuren om aan de auto’s te sleutelen. Ze hoopten zo een oplossing te vinden om het grote verschil met vooral Mercedes en Racing Point in de eerste trainingen te overbruggen.

Flink doortrappen Verstappen kon in de kwalificatie echter de strijd niet aan. Hij moest zelfs nog even flink doortrappen om de eerste schifting door te komen. Verstappen stond vlak voor het verstrijken van de tijd op de vijftiende plaats en daarmee in de gevarenzone. Hij perste er echter nog een snel rondje uit, waardoor hij in ieder geval verder kon gaan. Onderstuur “Ik heb nu weer te maken met onderstuur”, zei Verstappen tijdens het tweede deel van de kwalificatie over de boordradio. “Wat is er toch met de banden aan de hand?” Oppermachtig De Mercedessen waren oppermachtig, gevolgd door de roze bolides van Racing Point. “Onze auto is het hele weekeinde al heel sterk”, zei Stroll, de Canadees die zich als derde kwalificeerde.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen start vanaf plek zeven in Hongarije