Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen stelt Marko gerust na hardnekkige Mercedes-geruchten

Verstappen stelt Marko gerust na hardnekkige Mercedes-geruchten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Mercedes -team is al jaar en dag de dominante kracht in de Formule 1. Sinds 2013 werden alle kampioenschappen aaneengeregen en wist er niemand in de buurt te komen van het team van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Met veertien wereldtitels op zak gaat het team dit jaar op zoek naar titel nummer vijftien en zestien, al wil Red Bull daar maar al te graag een stokje voor steken.

Net als Max Verstappen , die inmiddels al enkele jaren op de toppen van zijn kunnen presteert en wordt gezien als de kroonprins. Nu het succes de laatste jaren uitbleef, kwamen er vele geruchten op gang. De Nederlander zou de overstap naar Mercedes kunnen maken als enkele clausules in zijn contract worden geactiveerd bij mindere Red Bull-prestaties.

Verstappen praat weinig over zijn toekomst en focust zich altijd op het hier en nu. Het hier en nu ziet er momenteel relatief rooskleurig uit, nu Red Bull eindelijk om de titel lijkt te kunnen strijden in een rechtstreeks gevecht met Mercedes. De eerste strijd, in Bahrein, werd weliswaar verloren, maar als de Nederlander in gesprek met F1 Insider wordt gevraagd of Helmut Marko moet vrezen dat zijn stercoureur binnenkort in de Mercedes-bolide te bewonderen zal zijn, stelt hij de Oostenrijker gerust.

“Als het zo doorgaat, dan heeft hij niets om zich zorgen over te maken”, glundert de Nederlander. “Je moet niet vergeten dat ik al heel lang voor Red Bull rijd. Ik ken iedereen hier en ik mag ze allemaal heel graag”, aldus Verstappen. Aan hemzelf zal het in ieder geval niet liggen. “Ik twijfel niet aan mezelf. Ik probeer altijd het maximale eruit te halen en dat lukt me vaak goed. Als dat genoeg is om te winnen, dan is het goed. Als dat niet zo is, dan kan ik daar niets aan veranderen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen stelt Marko gerust na hardnekkige Mercedes-geruchten