Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen tevreden over eerste testdag: "De auto was voorspelbaar"

Verstappen tevreden over eerste testdag: “De auto was voorspelbaar”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen kende afgelopen vrijdag een uitstekende eerste testdag in Bahrein. De Nederlander verreed de meeste kilometers van iedereen én liet de snelste tijd noteren. Maar nog veel belangrijker: “De auto was voorspelbaar,” aldus de Red Bull Racing -coureur.

De wintertestdagen zijn een ontzettend belangrijk moment voor de Formule 1-teams. Het nieuwe wapentuig wordt dan voor het eerst in de praktijk getest en er wordt een goed beeld geschetst van of alles werkt zoals het van te voren bedacht was. Afgelopen jaar in Barcelona werd al vrij snel duidelijk dat de wagen van Red Bull Racing een aantal probleempjes kende. Verschillende pogingen van Max Verstappen en Alexander Albon om op zoek te gaan naar de limieten van de RB16, eindigden in een pirouette.

Uitstekende vrijdag
Veel Red Bull Racing-fans kenden afgelopen vrijdag dan ook een déjà vu, toen Verstappen tijdens zijn tweede volledige ronde weer begon te glijden. Het stelde echter allemaal niks voor. De Limburger kende een uitstekende vrijdag. Met een 1.30.674 zette hij de snelste tijd op het bord en met maar liefst 140 ronden verreed hij de meeste kilometers van iedereen. Dit terwijl Mercedes een zeer lastige eerste testdag kende. Het belooft allemaal nog niets voor de rest van het seizoen, maar zo’n probleemloze vrijdag is wel een ideaal begin. Verstappen tijdens de testdag op vrijdag RB16B voorspelbaar
Na afloop was Verstappen dan ook tevreden: “De auto was voorspelbaar,” vertelt hij tegenover Ziggo Sport. Een belangrijk gegeven, want die voorspelbaarheid ontbrak afgelopen jaar. “De auto voelde al na de eerste paar runs positief aan en het was fijn om ermee te rijden.” Ook op motorisch gebied was het een probleemloze dag. “De motor deed het goed. Daar hebben we niets over te klagen, dat was gewoon goed.” Verstappen stapt zondag opnieuw achter het stuur van de RB16B. Vandaag is het de beurt aan teammaat Sergio Perez .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen tevreden over eerste testdag: “De auto was voorspelbaar”