Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen troeft na spectaculaire start Hamilton af in historische sprintrace

Verstappen troeft na spectaculaire start Hamilton af in historische sprintrace

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© REUTERS Door Marijn Abbenhuijs

Met de vlammen letterlijk in zijn auto begon Max Verstappen zeer sterk aan de eerste sprintrace uit de geschiedenis van de Formule 1. Hij reed de van P1 gestarte Lewis Hamilton meteen voorbij en nam brutaal de leiding. Hij zette daarmee zijn woorden van na de kwalificatie kracht bij. Na de nipte nederlaag op zijn voornaamste concurrent in de strijd om het wereldkampioenschap, gisteravond, zei de Nederlander dat het resultaat niets betekende. Het leverde Hamilton in zijn ogen niets op.

En dat bleek ook letterlijk zo te zijn, want bij het ingaan van de allereerste bocht was niet de Engelse zevenvoudig wereldkampioen, maar Verstappen de leider in de wedstrijd. En die eerste plek in de sprintrace was gewild. Niet alleen vanwege de geschiedenis die de winnaar van het onderdeel ermee schreef of vanwege de drie WK-punten die een zege oplevert, maar vooral ook omdat het leiden het veiligst lijkt in de hoop de auto schadevrij naar de finish te krijgen.

Bekijk de herhaling van de spectaculaire start

Dat er veel op het spel stond, bleek ook uit de poging die Hamilton al binnen een ronde deed om de koppositie weer terug te pakken. Het was tevergeefs. Verstappen hield hem vakkundig achter zich en liep vervolgens snel uit naar een comfortabele voorsprong.

Zo vlekkeloos als het voor Verstappen ging, zo liep het niet voor zijn teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan spinde al vroeg in de wedstrijd (zie video), hield zijn Red Bull wonder boven wonder heel, maar viel wel veertien plekken terug. Hij werd daarmee het grootste slachtoffer van de aanwezigheid van het nieuwe onderdeel. Perez moest risico nemen om alsnog wat plekken op te schuiven, zodat hij morgen niet te ver van achteren start bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. Maar zijn inhaalrace leverde hem slechts één plek winst op, waarna Red Bull Racing besloot besloot de auto naar binnen te halen zodat er nog veranderingen kunnen worden gedaan.

Maar met de malheur van zijn ploeggenoot had Verstappen niet veel te maken. De leider van het wereldkampioenschap reed onbedreigd naar de overwinning en pakte daarmee drie WK-punten. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen troeft na spectaculaire start Hamilton af in historische sprintrace