Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Tweede plaats in Hongarije één van de hoogtepunten"

Verstappen: “Tweede plaats in Hongarije één van de hoogtepunten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen De tweede plaats in Hongarije behoort voor Max Verstappen absoluut tot de hoogtepunten van zijn seizoen. Niet zozeer omdat hij snel tekent voor het zilver, maar omdat hij vlak voor de start van de race nog in de muur stond.

Het Formule 1-seizoen van 2020 is er in hoog tempo doorheen gevlogen. Na een fors uitgestelde start van het koningsklasse-jaar, werden er door middel van een bomvol programma zeventien Grands Prix afgewerkt. Van die zeventien races stond Verstappen elf keer op het podium. Vijf keer viel hij uit en één keer kwam hij als zesde over de streep. In Groot-Brittannië en Abu Dhabi stond hij op de hoogste tree van het podium. Zes keer werd hij tweede, drie keer nam hij het brons mee naar huis.

Artikel gaat verder onder video Eén van die tweede plaatsen springt er voor Verstappen het meest uit. De Grand Prix van Hongarije. Vanwege problemen aan met de aerodynamica wist de Nederlander zich slechts als zevende te kwalificeren. Tot overmaat van ramp verloor hij onderweg naar de startgrid de controle over zijn RB16 en gleed de muur in. Deelname aan de race leek uitgesloten, maar zijn crew leverde magistraal werk en maakte zijn wagen in een paar minuten weer startklaar. Zeventig ronden later kwam hij als tweede over de streep. Monteurs rollen Verstappen naar zijn startplek. Gevraagd naar zijn hoogtepunten van het seizoen, vertelt Verstappen het volgende: “De laatste race hebben we het perfect gedaan, ook al was de race zelf erg saai,” doelt hij op de Grand Prix van Abu Dhabi. “Ook de race in Silverstone natuurlijk. Toen we een overwinning hebben behaald,” citeert RaceFans . “Maar Hongarije was voor mij, met dat drama voor de start en dat de auto op de grid geprepareerd moest worden, ik denk dat dát voor ons ook een geweldig resultaat was,” klinkt het.

Laat je horen! Maakt Verstappen kans op de wereldtitel in 2021 volgens jou?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Tweede plaats in Hongarije één van de hoogtepunten”