Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen uitgeschakeld door klapband: ''Dat is voor Pirelli niet te verkopen''

Verstappen uitgeschakeld door klapband: ”Dat is voor Pirelli niet te verkopen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan blikt Robert Doornbos terug op de race in zijn column voor Ziggo Sport . De voormalig Formule 1 -coureur wijst met de beschuldigende vinger naar Pirelli , en heeft lovende woorden voor Sergio Perez .

Het zag er allemaal heel goed uit voor Red Bull Racing. Met nog een paar rondes te gaan leek een eerste 1-2 uitslag sinds jaren weer mogelijk en zou daarmee een flinke slag geslagen kunnen worden in het kampioenschap. Een klapband van Max Verstappen gooide echter roet in het eten, al wist Sergio Perez de meubelen nog enigszins te redden.

‘’Winnaar was Sergio Perez. Hij flikt het gewoon. Die overwinning was natuurlijk voor Verstappen die de race van A tot Z controleerde, maar door onmacht klapte hij eruit. Sergio heeft die rol als tweede coureur goed ingevuld. Hij was snel in de kwalificatie en in de race kon hij echt de pace aanhouden van Max. Een 1-2 voor Red Bull zat er gewoon aan te komen, maar toen was daar dat ongelukkige moment voor Max. Alle verantwoording lag vervolgens bij Perez, en die deed dat in stijl’’, zegt Doornbos. Huiswerk voor Pirelli

Verstappen viel, net als Lance Stroll , uit door een klapband. De band van Pirelli begaf het bij beide coureurs uit het niets, waardoor zij met een noodgang in de muur terecht kwamen. Verstappen liet na de race al weten geen geweldige uitspraken van Pirelli te verwachten, en Doornbos geeft hem daar gelijk in.

‘’Het waren twee flinke klappers. Verstappen voorspelde het antwoord van Pirelli natuurlijk al, dat het zou komen door debris. Bij Lance was er echter nog geen crash geweest. Bij Max kan je misschien zeggen dat het door de crash kwam van Stroll. Het nadeel is gewoon dat je als coureur geen waarschuwing krijgt. Dat is niet te verkopen voor Pirelli. Zij hebben nog wat huiswerk te doen’’, besluit de analist van Ziggo.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen uitgeschakeld door klapband: ”Dat is voor Pirelli niet te verkopen”