Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen vandaag virtueel in actie tijdens iRacing BMW SIM GT Cup

Verstappen vandaag virtueel in actie tijdens iRacing BMW SIM GT Cup

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen kan in de winterstop dan wel niet racen in een Formule 1-bolide, maar hij zit ook zeker niet stil. Na een benodigde vakantie rond het nieuwe jaar is hij de laatste tijd alweer hard aan het trainen. Vandaag pikt hij ook nog even een extra virtuele race mee.

Verstappen is al sinds jaar en dag een fervent simracer en is daar ook erg goed in. Hij maakt zelfs vast deel uit van een team, Team Redline, en is daar enorm geliefd. Elke race, virtueel of niet, geeft hij alles en probeert hij het onderste uit de kan te halen. Vandaag is weer zo’n dag dat Verstappen deelneemt aan een virtuele race: de iRacing BMW SIM GT Cup. In gedachten reizen de Nederlander en zijn teamgenoot Gianni Vecchio af naar Japan om op het geliefde, maar ook uitdagende circuit van Suzuka te racen. Ze zullen aan de start verschijnen in een BMW M8 GTE.

Artikel gaat verder onder video De kans is groot dat Verstappen zijn simrace-activiteiten na vandaag even neerlegt. Vanaf volgend weekend staan de wintertests namelijk weer op het programma en niet lang daarna volgt het eerste Grand Prix-weekend alweer. Bovendien zal hij al die tijd in Bahrein doorbrengen, en niet in zijn appartement in Monaco waar zijn simulator staat. De race gaat om 14:30 uur Nederlandse tijd van start en is hier live te volgen. Naar verwachting is het voorlopig de laatste simrace van de Nederlander, aangezien het F1-seizoen voor de deur staat.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen vandaag virtueel in actie tijdens iRacing BMW SIM GT Cup