Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen vergelijkt simracen en karten: "Ben heel wat goede simracers tegengekomen"

Verstappen vergelijkt simracen en karten: “Ben heel wat goede simracers tegengekomen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen legde zelf de traditionele weg af richting de Formule 1 , al ging die wat sneller dan bij de meeste anderen. Hij begon met karten, maakte de overstap naar de Europese Formule 3 om na slechts een jaar zijn debuut in de Formule 1 te maken.

Simracen maakt tegenwoordig een opmars, vooral omdat het steeds realistischer wordt. Enkele coureurs hebben zelfs al de overstap naar de echte formulewagens gemaakt, Igor Fraga bijvoorbeeld. De simracer reed vorig seizoen in de Formule 3. De vraag is daarom of het simracen karten in de toekomst kan vervangen.

Max Verstappen vergelijkt de twee op het YouTube-kanaal van Red Bull . “Dat vind ik een lastige. Ik ben al heel wat goede simracers tegengekomen, ook in mijn eigen simteam. Het is ongelofelijk hoe snel ze zijn. Het probleem is… ze zijn heel precies, ze weten exact wat ze doen, ze weten hoe ze snel kunnen zijn, maar in het echt, de sensatie van snelheid, de g-krachten en alleen de kracht van het intrappen van het rempedaal is al compleet anders.”

Echt racen is onvervangbaar volgens de Nederlander. “Ik snap dat je kunt trainen en fit kunt worden, maar je mist de ervaring van het echte racen. Met 250 kilometer per uur door een bocht gaan of met 300 kilometer per uur dicht langs een muur gaan terwijl een foutje heel dichtbij is. Dat is anders dan wanneer je het in een simulator doet en je op ‘restart’ kunt drukken en het opnieuw kunt doen.”

Hij gelooft echter wel dat de twee elkaar kunnen completeren. “Die mindset die je hebt vanaf dat je klein bent, verschilt heel erg tussen simracers en echte racers. Je moet veel meer racen in het echte leven om vertrouwen te krijgen in een auto. Ik denk dat als je een simracer veel tijd op de baan geeft, dan kunnen ze super competitief worden, maar je moet ze dan wel de mogelijkheid geven en dat kost gewoon heel veel geld.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen vergelijkt simracen en karten: “Ben heel wat goede simracers tegengekomen”