Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen verklaart glansrijke racecarrière: "Zeventig procent van succes is talent"

Verstappen verklaart glansrijke racecarrière: “Zeventig procent van succes is talent”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Max Verstappen denkt dat zijn talent er voor een groot deel voor heeft gezorgd dat hij succesvol is. De Nederlander gaat daarvoor terug in de tijd naar zijn jaren in de kartwereld, waarin hij al veel indruk wist te maken als jonge en getalenteerde coureur.

De zoon van voormalig F1-coureur Jos Verstappen stond al van kleins af aan bekend om zijn talent. De Limburger had met zijn vader Jos een zeer strenge leermeester, die er alles aan deed om zijn zoon naar de Formule 1 te brengen. Dat heeft Verstappen zeker geholpen, maar zonder zijn talent had hij naar eigen zeggen nooit zo ver kunnen komen. Verstappen was niet voor niets de jongste coureur ooit in de Formule 1.

Artikel gaat verder onder video Talent erg belangrijk

In gesprek met Autosport.pt krijgt Verstappen de vraag voorgeschoteld in hoeverre talent de oorzaak is geweest van zijn succes. En dat aandeel is volgens de Red Bull-coureur erg groot. “Talent betekent dat je dingen van begin af aan direct makkelijk kunt doen. Ik denk dat talent zeventig procent van het succes is, maar je moet nog steeds hard werken voor de rest.” Altijd tot het uiterste gaan

Verstappen haalt zelf zijn kartjaren aan als voorbeeld van zijn talent. “In het karten ging het vooral om het begrijpen van de banden en de motor. Mijn vader was mijn leraar. Je leert erg snel en probeert jezelf altijd te verbeteren. Dat is ook zo in de Formule 1”, stelt Verstappen. En volgens Verstappen is dat laatste nu precies wat hij erg goed beheerst en hem mede aan de top heeft gebracht. “Je bent altijd op zoek naar mogelijkheden om het beste uit jezelf te krijgen. Ik ben er erg goed in om het beste in mezelf naar boven te halen.” Pakt Verstappen dit jaar het kampioenschap?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen verklaart glansrijke racecarrière: “Zeventig procent van succes is talent”