Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen verklaart hoe hij niet onder de druk van Hamilton bezweek

Verstappen verklaart hoe hij niet onder de druk van Hamilton bezweek

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor Max Verstappen was het misschien wel een van zijn meest zwaarbevochten overwinningen uit zijn Formule 1-carrière. In de Verenigde Staten moest hij tot aan de laatste ronde alles geven om Lewis Hamilton voor te blijven, maar uiteindelijk lukte hem dat wel.

Na afloop staat hij met een brede glimlach voor de camera van Ziggo Sport . “Het was zeker niet makkelijk! Het zag er goed uit op de medium banden, maar op de harde banden hadden zij ( Mercedes , red.) echt wel wat snelheid. We waren agressief qua strategie en daardoor kwamen we weer voor Hamilton.”

Maar door die strategie was het aan het einde nog razendspannend. Op oudere banden wist de Nederlander zijn grote rivaal nipt voor te blijven. “Elke keer had ik aan het einde van de stint heel weinig banden meer over, maar het pakte net goed genoeg uit.”

Verstappen was enigszins verbaasd dat Hamilton in de eerste bocht van de eerste ronde meteen langszij kwam, want hij dacht zelf een prima start te hebben gehad. “Ik vond dat ik een redelijke start had, maar Hamilton had een hele goede start. Dan moet je je plek afgeven, maar zag je heel snel dat het met de snelheid op de medium band wel goed zat. Toen zijn we heel agressief naar binnen gegaan, een undercut gedaan.”

Met hangen en wurgen wist hij vast te houden en de zege binnen te slepen. Makkelijk was het zeker niet. “Dat moest bij de tweede pitstop ook, want Lewis zat binnen drie seconden. Als zij eerder dan wij naar binnen was gegaan, dan had hij voor me gezeten. Dat was heel logisch, maar dan moet je het wel zien vol te houden tot aan het einde. Dat was wel lastig.”

Heel veel fans zaten nagelbijtend te kijken, maar Verstappen bezweek niet onder de druk van Hamilton. Gevraagd hoe hij dat voor elkaar kreeg, is hij nuchter. “Je kan er niets aan veranderen. Ik moest op mezelf letten, proberen geen fouten te maken. Dat was heel belangrijk.”

“Die laatste paar ronden moest ik goed uit bocht één komen en niet te veel tijd verliezen in de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen verklaart hoe hij niet onder de druk van Hamilton bezweek