Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen verklaart zijn liefde voor Red Bull

Verstappen verklaart zijn liefde voor Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing is sinds 2005 aanwezig in de Formule 1, nadat Dietrich Mateschitz het team overnam van Jaguar. Max Verstappen heeft ongeveer een derde (93) van de races namens Red Bull achter zijn naam staan, nadat hij in 2015 via het juniorprogramma al op 17-jarige leeftijd doorstroomde naar de Formule 1.

Na een jaar (en een beetje) bij Toro Rosso mocht hij al debuteren voor de hoofdmacht en vierenhalf jaar later heeft hij negen overwinningen en veertig podiumplekken achter zijn naam staan. Begin dit jaar verlengde hij zijn contract bij de Oostenrijkse renstal dan ook tot en met het jaar 2023.

Vanwege die mijlpaal van Red Bull werd Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd naar zijn connectie met Red Bull. Waarom voelt hij zich toch zo goed op zijn plek bij de energiedrankjesfabrikant, ook al kan hij nog niet voor de wereldtitel strijden? De coureur heeft zijn antwoord meteen klaar.

“Je moet natuurlijk niet vergeten dat Red Bull mij de kans heeft gegeven om in de Formule 1 te debuteren, terwijl andere teams dat toen niet aandurfden. We hebben vanaf het eerste jaar altijd mooie stappen kunnen zetten samen. Toen ik eenmaal naar Red Bull werd gepromoot had ik een hele goede relatie met iedereen binnen het team, ook met de teamleiding”, zo klinkt Verstappen tevreden.

“Ik voel dat er heel veel motivatie en drive is binnen het team om proberen voor die wereldtitel te gaan”, vervolgt hij zijn relaas. “De enige tegenstander die we moeten verslaan is Mercedes , alleen zij doen het beter dan wij. Er zijn veel slechtere plekken waar je kan zitten. Ik voel me bij iedereen in het team heel goed en kan goed met iedereen overweg”, aldus de Red Bull-coureur.

Met medewerking van Dieter Rencken .

Voor Red Bull is 2020 een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit en meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Thomas van Groningen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen verklaart zijn liefde voor Red Bull