Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen verliest leiding in WK door schade na crash

Verstappen verliest leiding in WK door schade na crash

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Touché: de wagen van Lando Norris tikt die van Max Verstappen aan. Hamilton werd derde en staat nu zeven punten voor op Verstappen in het klassement. Verstappen had net als bij de vorige race op Silverstone geen geluk bij de start. De Nederlander was op de natte baan prima weg en had Valtteri Bottas al ingehaald toen Bottas bij Lando Norris achterop botste. Norris ramde op zijn beurt de zijkant van Verstappen en knalde ook Verstappens teamgenoot Sergio Perez van de baan. Bottas, Perez en Norris vielen uit, net als Charles Leclerc en Lance Stroll.

Verstappen moest de race op de dertiende plaats hervatten met een beschadigde auto. Lewis Hamilton, die vanaf pole vertrok, lag aan de leiding. Hamilton stond echter als enige op de grid bij de herstart, omdat alle andere coureurs in de opwarmronde voor de herstart van banden gingen wisselen vanwege de bijna droge baan. Dat bleek de juiste keuze. Door de blunder belandde Hamilton even op de laatste plaats na zijn bandenwissel. Esteban Ocon nam de leiding, voor Sebastian Vettel.

Hoewel Verstappen de race kon hervatten, was er zichtbare schade aan zijn auto. Hij reed lang buiten de punten, maar wist er met enkele inhaalacties uiteindelijk nog twee aan zijn totaal te te voegen. Vettel, die als tweede over de finish kwam, werd gediskwalificeerd omdat hij nog te weinig brandstof in de tank had. Volgens de regels van de Formule 1 moet een bolide na de race nog ten minste 1 liter benzine bevatten om te bepalen of de gebruikte brandstof aan de regels voldoet, maar Vettel had slechts 0,3 liter over.

In de WK-stand liep Hamilton door de diskwalificatie van Vettel twee punten extra uit op Verstappen: hij heeft er nu 195, Verstappen staat tweede met 187 punten.

Hamilton meldde zich na zijn race bij de dokter. Hij was volgens zijn team oververmoeid en duizelig.

De Britse coureur zelf denkt dat hij nog steeds niet helemaal is hersteld van een eerdere besmetting met het coronavirus en dat hij last heeft van long covid.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen verliest leiding in WK door schade na crash