Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen vertelt over tijd met familie Schumacher: 'Aardige oom Michael'

Verstappen vertelt over tijd met familie Schumacher: ‘Aardige oom Michael’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen haalde in december zijn eerste Formule 1 -wereldtitel binnen. F1-Insider vergelijkt de reactie van zijn vaderland met het succes in Duitsland toen Michael Schumacher meerdere keren wereldkampioen werd. Samen met Verstappen blikt de site terug naar zijn tijd met familie Schumacher.

Nog voordat de Nederlander de titel won, werd hem gevraagd naar de zevenvoudig wereldkampioen. Zelf spreekt Verstappen goed Duits, iets wat Vader Jos Verstappen hem op zeer jonge leeftijd al aanleerde. Door zijn tijd bij Benetton werd Jos goed bevriend met Michael Schumacher. De twee families gingen zelfs samen op vakantie.

Verstappen junior besefte op dat moment niet wie ‘oom Michael’ was. “Ik was toen drie of vier jaar oud. Ik wist gewoon dat het oom Michael was, die erg aardig was en een groot familieman was. Ik zag hem nooit als een record wereldkampioen, dat wist ik niet” , vertelt de Nederlander. Mick en Max

Mick Schumacher was ook vaak aanwezig. Verstappen heeft positieve herinneringen aan die weekenden samen. De twee Formule 1-coureurs leerden samen spelenderwijs karten in tweezits karts. Als het te gevaarlijk werd, namen de vaders het over.

De enkelvoudig wereldkampioen geeft aan dat die tijd anders was voor Mick. Met een zevenvoudig wereldkampioen als vader was er vanaf jonge leeftijd als pers om hem heen, maar gelukkig werd hij goed opgevangen. “Hij heeft een fijne omgeving en goede mensen die om hem geven” , aldus Verstappen

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen vertelt over tijd met familie Schumacher: ‘Aardige oom Michael’