Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen vertrekt na dominant weekend met Red Bull Racing naar AlphaTauri

Verstappen vertrekt na dominant weekend met Red Bull Racing naar AlphaTauri

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft in 2021 bij Red Bull Racing eindelijk de wagen waar al zijn fans van hebben gedroomd. De RB16B lijkt namelijk goed genoeg om mee te doen om de wereldtitel, maar Max Verstappen zelf ziet dat niet zo zitten en keert terug bij AlphaTauri. RB16B de beste wagen

Verstappen zit sinds 2015 in de Formule 1 en maakte in de afgelopen jaren furore bij Red Bull Racing, maar net als elke Red Bull-junior, debuteerde ook Verstappen bij het team dat toen nog de naam Toro Rosso droeg. Verstappen maakte daar erg veel indruk met bijzondere inhaalacties en twee keer een vierde plek tijdens de race.

Verstappen maakte tussen 2016 en 2020 echter nog meer indruk bij Red Bull Racing. Ondanks dat de wagen van het Oostenrijkse team nooit écht goed genoeg was voor de overwinning, wist Verstappen tien overwinningen bij elkaar te rijden en zijn de fans lyrisch over zijn manier van racen. Hij doet in een mindere wagen dingen die andere mensen niet kunnen. Verstappen liever de underdog

Het was dus ook een kwestie van tijd voordat Verstappen wereldkampioen zou worden, dacht men. Verstappen zit bij Red Bull Racing bij een team met de juiste middelen, en begin 2021 lijkt dat ook eindelijk het geval. Tijdens de Grand Prix van Bahrein was Verstappen namelijk de snelste man op de baan, maar wist hij uiteindelijk niet de zege te pakken.

En dit heeft Verstappen aan het denken gezet. De Nederlander was jaren succesvol met mindere wagens en mindere teams, en is samen met Red Bull tot de conclusie gekomen dat het voor hem beter is om in een mindere wagen te rijden. Verstappen zal daarom vanaf de Grand Prix van Emilia Romagna instappen bij AlphaTauri, terwijl Yuki Tsunoda de omgekeerde weg bewandeld.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen vertrekt na dominant weekend met Red Bull Racing naar AlphaTauri