Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen verwacht dat Mercedes sterk terug gaat komen in Bakoe

Verstappen verwacht dat Mercedes sterk terug gaat komen in Bakoe

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen en Lewis Hamilton. © EPA Aan het stratencircuit van Bakoe, over een week het decor van de zesde grand prix van het seizoen, bewaart de coureur van Red Bull-racing minder goede herinneringen. Hij viel er al twee keer uit en eindigde nooit hoger dan de vierde plaats.

,,De baan is okay, maar waarschijnlijk niet mijn favoriet als ik eerlijk ben”, zegt hij op zijn eigen website. ,,Ik heb daar nog nooit op het podium gestaan, dus het is tijd om daar verandering in te brengen. Het is afwachten hoe competitief we zijn, maar ik verwacht wel dat Mercedes daar sterk voor de dag komt.”

Verstappen is door zijn imponerende zege in Monaco voor het eerst in zijn Formule 1-carrière leider in het wereldkampioenschap. Hij heeft vier punten meer dan zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes, die in de klassieker in het prinsdom slechts als zevende finishte.

Met nog achttien races te gaan rekent Verstappen zich echter nog lang niet rijk. ,,De leiding hebben in het kampioenschap voelt natuurlijk goed, maar ik wil daar aan het einde van de laatste race staan. Dat is het enige wat telt.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen verwacht dat Mercedes sterk terug gaat komen in Bakoe