Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen verwacht geen extra voordeel tijdens experimenteel F1-weekend

Verstappen verwacht geen extra voordeel tijdens experimenteel F1-weekend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit weekend wordt er een nieuw format uitgeprobeerd in de Formule 1. De coureurs hoeven slechts een training van negentig minuten af te werken, in plaats van drie trainingen zoals normaal het geval is.

Er wordt gedacht dat de betere coureurs en de beter voorbereide teams in dat geval boven kunnen komen drijven, maar Verstappen ziet qua eindresultaat geen verschil met een normaal format, zo vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 .

“Iedereen bereidt zich goed voor in de simulator, daar zijn ze voor. De ene coureur komt misschien makkelijker in zijn ritme dan andere. Je moet echter altijd rekening houden met je sterke en zwakke punten. Als je als coureur bijvoorbeeld moeite hebt om het ritme te vinden, dan zal je tegenwoordig meer tijd in de simulator doorbrengen.”

“Ik zie geen voordeel in het feit dat er maar een training van negentig minuten is. Na anderhalf uur zal het sterkste team nog steeds bovenaan staan, maar we zullen het zien. Ik hoop dat we het weekend positief kunnen beginnen zodra we tijdens de training op de baan komen en meteen een goede balans in de auto hebben. Hopelijk kunnen we dan gewoon een positief weekend hebben.”

En een positief weekend, wat houdt dat volgens Verstappen in? Een derde plaats lijkt weer op het menu te staan voor de Nederlander, zo denkt hij. Het circuit kan dan misschien iets weghebben van Monza, waar het Red Bull enige tijd terug niet goed af ging, van de Renault s en McLaren hoeft hij dit weekend niets te vrezen, zo voorspelt de Red Bull-coureur.

“Ik denk niet dat het zal zijn zoals in Monza, maar misschien zitten die teams wel iets dichterbij. Als je kijkt naar het hele seizoen, dan is het gewoon weer een derde plaats. Daar horen we ook gewoon thuis. Daar kan je niet zoveel aan veranderen”, aldus Verstappen recht voor zijn raap.

Met medewerking van Dieter Rencken .

De stoelpoten van Albon wankelen en Verstappen heeft zijn voorkeur al uitgesproken voor Nico Hulkenberg. Hoe lang laat Red Bull Albon nog spartelen? Dat en meer wordt er door autocoureur Tom Coronel, F1-journalist […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen verwacht geen extra voordeel tijdens experimenteel F1-weekend