Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen voelt zich vijfde wiel aan de wagen naast Mercedes-duo

Verstappen voelt zich vijfde wiel aan de wagen naast Mercedes-duo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Formule 1-coureur Max Verstappen zegt zich dit jaar vaak het vijfde wiel aan de wagen te voelen, als hij het podium weer eens deelt met het duo van Mercedes.

Hoewel een derde plaats dit jaar doorgaans het maximaal haalbare voor Verstappen is in de races, scoorde de Nederlander dit seizoen naast drie derde plekken één overwinning en vijfde tweede plaatsen. Hij toont zich dan ook tevreden over de oogst tot dusver in 2020. “De uitvalbeurten zijn natuurlijk niet geweldig, maar in alle andere races stonden we op het podium. Heel veel meer kan ik gewoon niet doen. Mercedes is gewoon zo dominant dit seizoen, dat een derde plek realistisch gezien het maximaal haalbare is. En dat is dan ook de plek finishen, of hoger. Dus ik kan daar niet echt over klagen, het is tot dusver wel oké geweest.”

De Nederlander lijkt zich dit jaar iets makkelijker neer te leggen bij het feit dat hij onder normale omstandigheden niet voor de zege kan gaan dan voorgaande jaren. Gevraagd of hij dit jaar ook meer voldoening haalt uit zijn derde plek in het kampioenschap dan vorig jaar, antwoordt hij: “Je wil gewoon niet de hele tijd gefrustreerd rondlopen omdat je resultaten wil behalen die eigenlijk niet mogelijk zijn. Dat probeer ik te vermijden. Ik probeer gewoon het maximale uit mezelf te halen en een zo’n goed mogelijk resultaat te behalen met deze auto. Dat is elk weekend hetzelfde.”

“Ik weet dat ik dit jaar niet voor het kampioenschap mee kan vechten, ook al lijkt het er soms wel op dat we er iets dichterbij zitten”, vervolgt hij. “Maar mede door de uitvalbeurten was daar al vrij snel geen sprake meer van. Dus ja, ik kan nu wel genieten van een tweede of derde plaats.” In de vorige race leidde een klapband tot zijn vierde DNF van het seizoen. Volgens Verstappen is Pirelli nog altijd bezig te onderzoeken wat dat bandenfalen precies heeft veroorzaakt. “Van Imola heb ik zeker niet genoten. Ik zat er eindelijk wat dichterbij en kon zelfs binnen een of twee tienden van ze komen, wat betreft de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen voelt zich vijfde wiel aan de wagen naast Mercedes-duo