Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen voor GP Mexico: 'Moeten foutloos blijven, de duivel zit in de details'

Verstappen voor GP Mexico: ‘Moeten foutloos blijven, de duivel zit in de details’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen AFP Het is al het hele jaar stuivertje wisselen. Max Verstappen en Lewis Hamilton ontlopen elkaar maar weinig. Het gat tussen beiden voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico: twaalf punten in Verstappens voordeel.

De rivalen lijken aan elkaar gewaagd, hoewel Verstappen dit seizoen meer ronden aan de leiding reed dan de andere negentien coureurs bij elkaar opgeteld. Inclusief Hamilton, dus.

Mexico is de eerste grand prix van een zogenoemde triple header: drie races in drie opeenvolgende weekends. Na het vallen van de vlag op het Autódromo Hermanos Rodríguez verkast het circus naar Brazilië en meteen daarna volgt de grote oversteek naar het Midden-Oosten voor de Grand Prix van Qatar. ‘Foutloos blijven en kansen verzilveren’

“Het worden zware weken. Het reis- en raceschema gaat veel van ons vergen, maar ik heb er zin in. Ik hou van wat ik doe en gelukkig ben ik nog jong”, kijkt de 24-jarige Verstappen vooruit.

Het drieluik Mexico-Brazilië-Qatar markeert een cruciale fase in het kampioenschap, verwacht Verstappen. “We moeten in al deze races pieken. Foutloze weekends neerzetten en kansen verzilveren. Dit is de aftrap van de beslissende reeks. Iedereen is drie weken van huis, dus goed slapen en uitrusten tussen de races is belangrijk.” 1/2 NOS 2/2 NOS Op papier heeft Verstappen op het circuit, dat ruim twee kilometer boven de zeespiegel ligt, goede kaarten. “Er liggen hier mooie herinneringen. Ik heb twee keer gewonnen en het team presteert doorgaans goed op deze hoogte.”

Ook Red Bulls motorleverancier koestert het Mexicaanse verleden. Honda boekte op het circuit in 1965 zijn eerste Formule 1-overwinning.

In de komende editie heeft Red Bull Racing een extra troefkaart: Verstappens teamgenoot Sergio Pérez rijdt zijn thuisrace en denkt dat dat hem vleugels geeft. “Ik weet dat het niet kan, maar het voelt alsof ik door de menigte een paar tienden per ronde sneller ga.”

Verstappen heeft gemerkt dat de impact van zijn nieuwe teamgenoot in Mexico City enorm is. “We hebben hier dit jaar nog veel meer fans dan voorheen. Dat is best relaxed. Ik heb het lekker rustig omdat ‘Checo’ het zo druk heeft. Hij beleeft nu wat ik in Zandvoort […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen voor GP Mexico: ‘Moeten foutloos blijven, de duivel zit in de details’