Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen voorspelt: ‘Vanaf dit moment zullen de auto’s een stuk langzamer zijn’

Verstappen voorspelt: ‘Vanaf dit moment zullen de auto’s een stuk langzamer zijn’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoewel de Red Bull dit jaar vooralsnog de leider van het veld lijkt, zal er in 2022 weer vanaf nul begonnen moeten worden, dit vanwege de grote veranderingen waaraan de Formule 1 -auto’s na het huidige seizoen onderhevig zullen zijn. In een interview geeft Max Verstappen zijn kijk op de zaak.

In gesprek met Verstappen.com geeft de Nederlander zijn eerste indrukken van de 2022-raceauto’s, al erkent hij allereerst dat voor een concreet antwoordt we zullen moeten wachten tot de wagens daadwerkelijk geïntroduceerd worden. “We weten al wel dat de auto’s een stuk langzamer zullen zijn” , begint hij. Lagere grip, gelijk vermogen

Verstappen vervolgt: “Ik heb begrepen dat die ook heel andere rijeigenschappen zal hebben. De motoren blijven hetzelfde, dus met hetzelfde of meer vermogen en minder grip, zal het niet eenvoudig worden. We gaan het zien. Ik denk dat het terug gaat naar de griplevels van 2014 of 2015, dus dat is een grote verandering.”

Ook de look van de bolides zal voor de fans volgend jaar even wennen zijn, zo voorspelt de coureur uit Limburg. “ Ze zullen er heel anders uitzien. Maar het belangrijkste is, en dat hopen we allemaal, dat het racen erop vooruit gaat. Dat is wat de fans mooi zullen vinden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen voorspelt: ‘Vanaf dit moment zullen de auto’s een stuk langzamer zijn’