Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen wacht magische voorsprong: 'Als hij in Mexico kan winnen'

Verstappen wacht magische voorsprong: ‘Als hij in Mexico kan winnen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen behaalde zondagmiddag tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten een overtuigende overwinning, waardoor hij voorlopig twaalf punten voorstaat in het wereldkampioenschap. Josh Suttill was onder de indruk van de prestatie.

De journalist vertelt in gesprek met The Race dat hij Verstappen de grootste kans geeft voor het winnen van de wereldtitel. “In een weekend waarin Mercedes nog meer problemen had met de betrouwbaarheid van de motor en verloor van Verstappen en Red Bull op een circuit waar het in het hybride tijdperk slechts één keer niet heeft gewonnen, voelt het alsof er zich een zeer, zeer voorzichtige claim voor de titelfavoriet aan het vormen is”, laat Suttill weten. Kansen van Verstappen nemen toe

Met nog vijf races te gaan neemt de spanning in de Formule 1 verder toe. De aankomende weken staan de GP’s van Mexico en Brazilië op het programma, waarbij Verstappen opnieuw een goede kans lijkt te maken op de overwinning. Suttill durft dat echter nog niet met zekerheid te zeggen.

“Als Verstappen in Mexico kan winnen, betekent dat dat hij dichter bij de magische voorsprong op de racezeges kan komen (26, inclusief de snelste ronde), wat hem zou beschermen tegen een uitvalbeurt. Als Verstappen zijn majestueuze 2019-zege op Interlagos kan herhalen, zou hij zich heel mooi opstellen voor de laatste drie races. Maar dat is slechts een gevoel dat dit weekend in Austin heeft achtergelaten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen wacht magische voorsprong: ‘Als hij in Mexico kan winnen’