Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "We hadden op pole moeten staan!"

Verstappen: “We hadden op pole moeten staan!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen begint zondag vanaf de tweede startplek aan de Grand Prix van Turkije. De Limburger hoefde in de kwalificatie alleen Lance Stroll voor zich te dulden.

De Limburger was tijdens de natte kwalificatie 29 honderdste langzamer dan de Canadees, die de eerste poleposition van zijn carrière pakt.

Moeilijke omstandigheden
Verstappen was goed onderweg tijdens de moeilijke omstandigheden waaronder de kwalificatie plaatsvond. Toch zag de Limburger op het einde van de kwalificatie de poleposition aan zijn neus voorbij gaan. In de slotfase wist de Racing Pointcoureur de snelste tijd te realiseren.

Teleurgesteld
Verstappen reageerde teleurgesteld over het mislopen van zijn derde poleposition. Hij gaf aan dat het rijden in Q1 en Q2 op de regenbanden prima ging, maar dat de intermediates aan de voorzijde te weinig grip hadden in de derde en beslissende kwalificatieronde. Hij hoopt morgen op een beter resultaat in de race, maar het missen van deze poleposition doet heel erg veel pijn. Regenbanden en intermediates
De kwalificatie vond plaats onder natte omstandigheden. Het was voor de coureurs moeilijk om de bolides onder controle te houden. Ze hadden veel last van doordraaiende achterwielen. De kwalificatie werd gereden op intermediates en regenbanden. Indien de race mogen onder droge omstandigheden start mogen de teams zelf kiezen met welk type band ze beginnen.

Rode vlag tijdens de kwalificatie
Tijdens Q1 besloot de organisatie om de rode vlag te tonen, hetgeen betekende dat de kwalificatie werd stilgelegd. Max Verstappen, één van de beter regenrijders in de Formule 1, wist tijdens de spaarzame ronden die hij reed met moeite zijn RB16 op de baan te houden. Op het moment dat de kwalificatie werd stilgelegd had de Limburger de 15e tijd.

Verstappen reed tijdens het eerste gedeelte van de kwalificatie met intermediates banden. Dat zijn banden met beperkt profiel. De intermediate houdt het midden tussen een regenband en een slick en wordt gebruikt wanneer de baan deels droog en deels nat is.

Vervolg kwalificatie Nadat de ergste regenbuien waren overgetrokken en de grootste plassen met een veeg-zuigwagen verwijderd waren, werd de kwalificatie met nog een kleine zeven minuten in Q1 te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “We hadden op pole moeten staan!”