Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: 'We zien bij Wolff en Mercedes nu de ware aard van het beestje'

Verstappen: ‘We zien bij Wolff en Mercedes nu de ware aard van het beestje’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen AFP De Formule 1 maakt zich na een slopend seizoen op voor een bloedstollende, maar ook venijnige slotfase. Met nog drie grand prixs te gaan zijn de messen geslepen.

De titelstrijd draait niet alleen om WK-leider Max Verstappen en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Hun renstallen Red Bull Racing en Mercedes lijken tot alles bereid om elkaar aan het wankelen te krijgen. Zowel op als naast de baan.

Verstappen beseft dat het uur U is aangebroken. Hij bevestigt dat zijn renstal een beetje geschrokken is van de grote stap voorwaarts die rivaal Mercedes lijkt te hebben gemaakt. “Het is duidelijk dat ze opeens een erg hoge topsnelheid hebben. Daar kijken we naar. Ook naar hun doorbuigende achtervleugel.” Aanvaring in Brazilië

Voor het eerst in de geschiedenis is de koningsklasse van de autosport neergestreken in Qatar, maar de Formule 1 bevindt zich in gedachten nog in Brazilië.

Om precies te zijn: bocht 4, ronde 48. Het incident tussen auto’s 33 en 44. Hamilton probeerde Verstappen in te halen; beide coureurs remden ultralaat, misten de bocht, weken uit naar de uitloopstrook en vervolgden de race. EPA Weliswaar won Hamilton de grand prix en vergrootte Mercedes de leiding in de WK-stand voor teams, maar de equipe ruikt bloed. Verstappen zou Hamilton te weinig ruimte hebben gegeven, beweert Mercedes op basis van nieuw bewijs.

Verstappen haalt zijn schouders op tijdens de persconferentie, waarin hij eindeloos aan de tand wordt gevoeld over de bijna-aanvaring en de nasleep. “Voor mij is het duidelijk. Ik hoef geen nieuwe beelden te zien. Ik reed in de auto en weet wat er gebeurde. Een geweldig gevecht waar ik van heb genoten.”

En, nuchter: “Zij waren de snelste en ze hebben gewonnen.”

De 24-jarige Nederlander vindt niet dat hij zijn positie te fel verdedigde. “Ik zou het zo weer doen. We weten als coureurs precies wat we wel en niet kunnen in de auto. De banden waren behoorlijk versleten. We trapten allebei erg laat op de rem. Het was racen zoals het hoort.” Houding Wolff stoort Verstappen

De wedstrijdleiding zag tijdens de race geen reden om in te grijpen. Toch is Verstappen niet verrast […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: ‘We zien bij Wolff en Mercedes nu de ware aard van het beestje’