Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: “Wij slapen ook niet en ik weet wat er nog allemaal qua ontwikkeling aankomt"

Verstappen: “Wij slapen ook niet en ik weet wat er nog allemaal qua ontwikkeling aankomt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“We hadden de auto om te winnen, dat heeft iedereen gezien”, zei Jos Verstappen in het Formule 1 Café op Ziggo Sport terugblikkend op de eerste Grand Prix van het jaar in Bahrein. “Alleen heeft Mercedes het in Bahrein strategisch heel goed aangepakt. Jos Verstappen uitte in het gesprek met Robert Doornbos en Rob Kamphues meer over de strategie van Mercedes en race, waar Verstappen en Hamilton een verbeten gevecht om de overwinning uitvochten. “Iedereen dacht dat Hamilton voor een driestop strategie zou gaan, wij ook. Als je op de tweede positie ligt, kun je het risico nemen om alsnog voor een lange derde stint te gaan. Want als je het niet doet, weet je zeker dat je tweede gaat worden. En mocht het toch niet lukken, dan wordt je alsnog tweede, omdat Bottas niet mee kan en Perez er niet ter verdediging achter zat.”

“Het goede van dit jaar is dat we weten dat we de volgende race weer mee kunnen doen voor de overwinning. In die positie hebben we de afgelopen jaren eigenlijk nog niet gezeten.” Mercedes heeft weer wat weken om in te lopen, maar Jos weet dat Red Bull ook het doorontwikkelen is. “Wij slapen ook niet. Wij zijn ook wakker en ik weet wat er nog allemaal qua ontwikkeling aankomt. Wij zijn er klaar voor. Het wordt een gigantisch spannend jaar. Dat weet ik zeker.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Wij slapen ook niet en ik weet wat er nog allemaal qua ontwikkeling aankomt”