Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen wil best met Hamilton van auto ruilen: "Dan kunnen we het verschil zien"

Verstappen wil best met Hamilton van auto ruilen: “Dan kunnen we het verschil zien”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na zeven Grands Prix heeft Max Verstappen drie zeges achter zijn naam staan in 2021. Lewis Hamilton won op zijn beurt ook drie races, terwijl Sergio Perez de teller voor Red Bull op in totaal vier overwinningen brengt. De titelstrijd gaat vooraan vooralsnog voornamelijk tussen de Nederlander en zijn Britse Mercedes -rivaal. De twee streden in vijf van de zeven races met elkaar om de winst.

Naast de baan gebeurt er ook van alles tussen de twee teams. Vooral teambazen Toto Wolff en Christian Horner gooien met modder, maar ook Lewis Hamilton wijst de FIA zo nu en dan op de Formule 1-bolide van Red Bull, waar volgens hem van alles niet aan mag of klopt. Verstappen probeert zich zoveel mogelijk op het circuit te laten gelden, maar heel soms kan hij het ook niet laten om een plaagstootje uit te delen.

Zo ook na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan, toen hij reageerde op de uitlatingen van Hamilton, die zei dat Red Bull de betere wagen had. De Nederlander reageerde dat hij twee tienden sneller zou zijn als ze in dezelfde wagen zouden zitten. Als hij in gesprek met Crash.net wordt gevraagd naar die uitlatingen, vertelt Verstappen waarom hij zo reageerde.

“Ik counterde hem gewoon, want Lewis roept de hele tijd dat de Red Bull sneller is dan zijn wagen. Dus ik heb zoiets van: ‘Ik vind het prima om van auto te wisselen zodat we het verschil kunnen zien’. Het is gewoon wat gepraat van beide kanten, dat is prima allemaal. Je moet geloven in je eigen capaciteiten en ik geloof dat ik de snelste ben, maar dat gelooft hij ook.”

“Andere coureurs zoals Lando en Charles denken waarschijnlijk hetzelfde. Volgens mij is dat heel normaal. Er zijn veel goede coureurs die denk ik ook zeven titels hadden kunnen winnen. Ik geniet absoluut van de gevechten met Lewis, maar ik zou ook genieten van gevechten met Alonso, Vettel, Leclerc of Norris als ze in diezelfde auto zouden zitten. Je moet altijd het gevecht aangaan met je concurrenten en natuurlijk probeer je ze sneller af te zijn. Ik vind het gewoon […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen wil best met Hamilton van auto ruilen: “Dan kunnen we het verschil zien”