Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen wil duidelijkheid over wat wel en wat niet mag

Verstappen wil duidelijkheid over wat wel en wat niet mag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton blijft Max Verstappen minder dan één seconde voor in Bahrein. Om die zogeheten track limits was na de eerste race van het seizoen veel te doen, aangezien die een doorslaggevende rol vervulden bij het duel tussen Verstappen en de uiteindelijke winnaar Lewis Hamilton.

Discussie
De wedstrijdleiding stond toe dat Hamilton en andere coureurs herhaaldelijk de baanlimieten bij bocht vier overschreden, maar stond niet toe dat Verstappen diezelfde baanlimieten doorkruiste toen hij Hamilton inhaalde. Dat laatste was in lijn met de reglementen, maar er was wel discussie of coureurs geen misbruik maakten door de limieten te overschrijden op niet-inhaalmomenten.

Duidelijker
“Wat er gebeurd is, is gebeurd”, zegt Verstappen op zijn website Verstappen.com . “Maar ik denk wel dat het duidelijker moet zijn wat er wel en niet mag als je tijdens een race alleen rijdt. Dat inhalen buiten de track limits niet mag, snap ik en dat is prima. Maar dan zou je in je eentje ook niet wijd moeten mogen gaan. We gaan het daar wel over hebben en dan zien we wel wat daaruit voortkomt.”

‘Altijd een eerlijk gevecht’
Verstappen vond het duel met Hamilton overigens wel een faire strijd. “Ik denk dat de Formule 1 en de toeschouwers dat wel mooi vinden. Ik richt me op mezelf en we proberen het beste eruit te halen. Na het duel met Lewis in Bahrein, was ik natuurlijk teleurgesteld dat ik tweede werd, maar met Lewis is het wel altijd een eerlijk gevecht. Hard, maar het loopt eigenlijk altijd wel goed af en ik kan goed opschieten met Lewis, dus dat is prima.”

Imola
Dit weekend komen Verstappen, Hamilton en de achttien andere Formule 1-coureurs in actie op het circuit van Imola. Daar wordt de GP Emilia-Romagna verreden. De race is zondag vanaf 15:00 uur live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

In de nieuwste aflevering van Pitlane wordt vooruitgeblikt op de GP Emilia-Romagna:

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen wil duidelijkheid over wat wel en wat niet mag

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden