Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen wil in Brazilië stap dichter bij titel komen

Verstappen wil in Brazilië stap dichter bij titel komen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Max Verstappen begint met 21 punten voorsprong op Lewis Hamilton aan de Grote Prijs van Brazilië.

De leider in het WK-klassement van de Formule 1 vertrekt om 18:00 uur vanaf de tweede startplaats. De Finse Mercedes-coureur Valtteri Bottas veroverde zaterdag poleposition door de sprintrace over 24 rondes te winnen, voor Verstappen.

Motorwissel Hamilton
De kopman van Red Bull was de sprintrace vanaf de eerste plek gestart, maar werd direct gepasseerd door Bottas. Verstappen eindigde als tweede en liep zo wel weer twee punten uit op Hamilton, die van de laatste startplek oprukte naar de vijfde plaats, maar geen punten scoorde. De Brit moet zondag vijf plaatsen naar achteren op de startopstelling vanwege een motorwissel in zijn Mercedes en begint vanaf plek tien.

Nog drie races
Na Brazilië staan nog drie grands prix op het programma, in Qatar, Saudi-Arabië en Abu Dhabi. Verstappen kan in theorie volgende week in Qatar al wereldkampioen worden als hij met minimaal 26 punten voorsprong op Hamilton weggaat uit São Paulo.

De race is vanaf 18:00 uur rechtstreeks te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen wil in Brazilië stap dichter bij titel komen