Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen wil in Zandvoort schitteren voor de ogen van het Oranjeleger

Verstappen wil in Zandvoort schitteren voor de ogen van het Oranjeleger

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was een bijzonder weekend in België, dat Max Verstappen uiteindelijk als winnaar afsloot. Een aparte overwinning, maar toch het maximale wat de Nederlander eruit kon halen. “Het is niet hoe je verwacht te winnen en niet de manier waarop we wilden dat het weekend zou verlopen, maar een zege is een zege en de punten zijn nog steeds belangrijk. We moeten elke mogelijkheid maximaliseren.”

“Natuurlijk wilden we als coureurs graag racen en een show opvoeren voor de fans, maar het was duidelijk geen gemakkelijke beslissing. Het gebrek aan zicht betekende uiteindelijk dat het gewoon niet veilig genoeg was om te racen”, zo slaakt de Red Bull -coureur een diepe zucht.

Hij kon een paar dagen ‘bijkomen’ van die race op Spa-Francorchamps en zal vanaf vrijdag weer vol aan de bak moeten in Zandvoort . Voor het oog van eigen fans. Logischerwijs kijkt Verstappen daar naar uit. “Ik heb zin in de race op Zandvoort. Het wordt speciaal om een race in Nederland te hebben voor de ogen van mijn thuispubliek.”

“Ook als coureur is het een mooie uitdaging om weer naar een nieuw circuit te gaan en de limiet te vinden in een Formule 1-bolide”, vervolgt de Red Bull-coureur. “Het was geweldig om in Oostenrijk en België zoveel fans te zien en ik hoop dat we dit weekend weer een mooie show kunnen laten zien”, zegt Verstappen.

De kwalificatie op zaterdag wordt in ieder geval zeer belangrijk. “Het wordt misschien wat lastig om hier in te halen, maar de kwalificatie zal erg belangrijk zijn. Die ronden zullen ook razendsnel zijn, dus een kleine fout kan al heel kostbaar zijn. Nadat de race vorig jaar werd afgelast, zal dit evenement alleen maar specialer worden. Natuurlijk zou het geweldig zijn om te winnen voor de ogen van the Orange Army”, aldus Verstappen. Er had gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps

Had er niet gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps? Het is de vraag die centraal staat, maar bij lange na niet de enige vraag die gesteld wordt in de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365. Zo wordt ook besproken of Max Verstappen deze overwinning mag […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen wil in Zandvoort schitteren voor de ogen van het Oranjeleger