Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen wil meer inhalen in de F1: "De wagens zijn nu gewoon te breed"

Verstappen wil meer inhalen in de F1: “De wagens zijn nu gewoon te breed”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen hoopt dat de Formule 1 weer een stuk spannender kan worden. Volgens de Nederlander zijn er te weinig inhaalmogelijkheden doordat de huidige Formule 1 -wagens te breed zijn en je elkaar slecht kan volgen. Wagens moeten kleiner, smaller en lichter

Als Verstappen de sport moet verbeteren, zou hij zich vooral focussen op de inhaalmogelijkheden met de huidige wagens. “De wagens zijn nu gewoon te breed. Daardoor kan je ook niet heel veel andere lijnen rijden, als je achter iemand anders zit” , legt hij uit tegenover De Telegraaf .

Kortgeleden, in 2016, waren de wagens een stuk smaller en werd er volgens Verstappen ook een stuk meer geracet. Verstappen hoeft niet lang na te denken over wat zijn favoriete F1-wagens waren. “De auto’s van 2004 tot en met 2008 vond ik heel mooi om te zien. Mijn favorieten waren die van de jaren 2006 en 2007. Ze waren een stuk kleiner, smaller en lichter dan nu. Dat helpt enorm, want er was veel meer actie op de baan.” De Formule 1 is nog zoekende

De sport blijft innoveren en komt dan ook regelmatig met grote regelwijzigingen. Volgens Verstappen is dat een probleem. Volgens de Red Bull Racing -coureur schuiven teams vanzelf dicht naar elkaar toe wanneer regels lang genoeg hetzelfde blijven. “Ik denk dat de sport daar nog steeds een beetje zoekende in is” , besluit hij.

Vanaf volgend seizoen zal de Formule 1 met wederom totaal nieuwe wagens rijden. De 2022 reglementen worden ingesteld om het spektakel op de baan te verbeteren. De wagens worden dan in ieder geval een tikkeltje smaller en een stuk korter.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen wil meer inhalen in de F1: “De wagens zijn nu gewoon te breed”