Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen wil niet op een oval rijden: 'Het risico is te groot'

Verstappen wil niet op een oval rijden: ‘Het risico is te groot’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen ziet zichzelf niet zoals Nico Hulkenberg of Romain Grosjean de overstap maken naar IndyCar. De Nederlander kijkt graag naar de races, maar wil er zelf niet aan deelnemen.

Het IndyCar-kampioenschap is behoorlijk competitief en steeds meer Europese coureurs maken de overstap naar de Amerikaanse raceklasse. Hulkenberg test maandag voor het team van McLaren, Rinus van Kalmthout rijdt in Amerika en Grosjean is dit hele seizoen al actief. Twee bekende namen uit de F1, maar Verstappen ziet zichzelf niet die overstap maken. Verstappen niet naar Amerika

‘’Ik kijk er graag naar. Het is natuurlijk een beetje anders dan F1, maar ik denk dat dat ook leuk is en het heel interessant maakt om naar te kijken. Ik ben natuurlijk blij dat ik in de Formule 1 zit, want ik ben persoonlijk niet zo’n grote fan van ovals. De stratencircuits en road courses zijn goed, maar nee, ik zou zelf niet zo’n fan zijn van racen op een oval’’, zegt Verstappen bij NBC Sports .

‘’Het risico op een grote crash is gewoon groot en natuurlijk weet ik dat er in de Formule 1 ook een risico op een impact is, maar als je met meer dan 320 km/u tegen een muur botst, is dat niet plezierig. Dat risico is groter in IndyCar en vooral als je iemand anders zou raken en je gaat tegen het hek, er zijn genoeg voorbeelden waarbij het niet goed afloopt of je uiteindelijk echt gewond raakt. Ik heb veel respect voor de coureurs die het doen, maar ik ben blij met waar ik ben’’, besluit de Red Bull-coureur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen wil niet op een oval rijden: ‘Het risico is te groot’