Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen wil op tijd stoppen als Formule 1-coureur

Verstappen wil op tijd stoppen als Formule 1-coureur

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hij was pas zeventien jaar toen hij in 2015 debuteerde in de Formule 1. Inmiddels heeft Max Verstappen er al zes volledige seizoenen in de sport op zitten. Met de 119 races die de Red Bull -coureur op zijn 23e al op zijn naam heeft staan, is hij de meest ervaren coureur op die leeftijd en is hij de jongste Formule 1-debutant, jongste coureur in de punten en jongste coureur die een race wist te winnen.

Als Verstappen zou willen, liggen er nog veel meer records in het verschiet. Als hij zijn carrière blijft verlengen tot na zijn veertigste, staat niets hem in de weg om het record van meeste starts te veroveren. Maar dat is niet iets wat op de bucketlist van de coureur staat. “Je kunt niet eeuwig in de Formule 1 rijden”, zegt Verstappen in gesprek met Edwin Evers voor G-Star . “Kimi (Raikkonen) is 41, (Michael) Schumacher was 42 of 43 toen hij bij Mercedes reed. Maar ik ben op mijn zeventiende begonnen, dus ik denk niet dat ik tot mijn 43e doorrijd.

Verstappen laat doorschemeren dat hij wel een idee heeft wanneer hij ermee zou willen stoppen. “Dan ben je eind dertig en nog helemaal fit”, aldus de Nederlander, die wel weet hoe hij zijn leven zou invullen als hij afscheid heeft genomen van de Formule 1. “Ik wil veel tijd hebben voor familie en vrienden. Ik doe nu ook leuke dingen, maar dan heb ik niet meer het gevoel in m’n hoofd dat ik volgende week weer een wedstrijd moet rijden. Ik wil dat de verplichting eraf is”, betoogt hij.

Voor die tijd hoopt Verstappen dat hij de nodige successen heeft geboekt en misschien zelfs meerdere wereldtitels achter zijn naam heeft staan. “Dat zou heel fijn zijn”, zegt hij met een glimlach. “Als je in een goede auto zit, kan het heel snel gaan natuurlijk. Ik denk altijd dat je aan het eind van je carrière terug moet kijken en jezelf moet afvragen of je het maximale eruit hebt gehaald. Als je die vraag met ‘ja’ kunt beantwoorden, denk ik dat dat goed genoeg is. Of […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen wil op tijd stoppen als Formule 1-coureur