Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen wist na derde weekeinde al: 'Gat is te groot'

Verstappen wist na derde weekeinde al: ‘Gat is te groot’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na het derde weekeinde van het afgelopen seizoen in de Formule 1 wist Max Verstappen dat de wereldtitel niet haalbaar was.

Dat zegt de Limburgse coureur in een interview dat hij had met Ziggo Sport in Monaco. “Toen wist ik, het gat is te groot. Dat gaan we nooit meer rechtzetten.”

Mercedes
Vooraf was er goede hoop bij het team van Red Bull, met betrekking tot het meedoen in de strijd om het kampioenschap. Verstappen: “Je moet altijd optimistisch zijn. Maar ik geloof dat Mercedes in de winter overuren heeft gemaakt. Daarvan zijn wij de dupe geworden.”

‘Beetje geluk hebben’
Voor Verstappen was het de laatste kans om de jongste wereldkampioen te worden. Dat relativeert hij bij Ziggo. “In algemene zin wil je wereldkampioen worden. Op welke leeftijd dan ook. Iedereen binnen het team heeft alles gegeven. Je moet ook een beetje geluk hebben. Dat hebben wij niet gehad.”

‘Lewis is één van de beste coureurs ooit’
Op de titel van Lewis Hamilton valt volgens Verstappen weinig af te dingen. “Bijvoorbeeld in Turkije zie je hoe goed hij is. Het was heel lastig daar, hij maakte geen fout, bleef op de baan. Dat is het verschil tussen een topcoureur en een goede coureur. We kunnen goed met elkaar opschieten. Het respect is met de jaren gegroeid. Hij is heel aardig, we maken onderling vaak grappen. Lewis is één van de beste coureurs ooit.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen wist na derde weekeinde al: ‘Gat is te groot’