Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Word niet gauw emotioneel, maar de tranen prikten achter mijn ogen"

Verstappen: “Word niet gauw emotioneel, maar de tranen prikten achter mijn ogen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen behoort met zijn 23 jaar nog tot de jonge generatie coureurs, maar toch heeft hij inmiddels al ruim zes jaar ervaring als coureur in de Formule 1 . In Barcelona staat hij aan de start van zijn honderdste race voor Red Bull Racing .

Voor Verstappen zijn gevoel is die tijd heel snel gegaan, zo laat hij weten in een persbericht van Red Bull Racin g. “Ik wist niet dat het er al zoveel waren! Ik word zeker oud” , lacht hij. “Ik ben blij dat ik al zo lang deel uitmaak van het team. De sfeer binnen het hele team is geweldig, en iedereen straalt motivatie en energie uit. We hebben een goede werkrelatie, maar ook buiten de baan kunnen we goed met elkaar opschieten. Ik hoop nog vele jaren deel uit te blijven maken van het team.” Verstappen heeft speciale herinneringen aan Barcelona

Het circuit in Barcelona is natuurlijk een speciale voor Verstappen, aangezien hij daar zijn eerste overwinning behaalde. “Aan Barcelona zal ik altijd speciale herinneringen hebben. Je eerste Formule 1-overwinning is erg emotioneel, vooral als het zo onverwacht gebeurt omdat het mijn debuut was bij het team” , vertelt de Nederlander. “Ik word niet zo gauw emotioneel, maar de tranen prikten achter mijn ogen op die dag, net als bij mijn vader. Alles flitst door je hoofd, hoe je in de Formule 1 gekomen bent. Het was niet altijd makkelijk, en mensen denken dat het makkelijk is als je races wint, maar je moet hard werken om er te komen.”

De Portugese Grand Prix was niet de makkelijkste voor Verstappen, en hij hoopt dat dat in Barcelona anders zal zijn. “Ik denk dat het een goed circuit voor ons is, maar ik verwacht dat Mercedes ook heel snel is. Het zal dus weer heel close worden, en het hangt er waarschijnlijk vanaf wie de beste afstelling weet te vinden. Barcelona is wel normaler qua gripniveau dan Portugal, dus daar zullen we de echte pace van de auto’s gaan zien” , aldus Verstappen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Word niet gauw emotioneel, maar de tranen prikten achter mijn ogen”