Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen wordt alleen nog maar beter: 'Zagen we bij Hamilton ook'

Verstappen wordt alleen nog maar beter: ‘Zagen we bij Hamilton ook’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met maar drie punten verschil tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is de titelstrijd in de Formule 1 nog altijd in volle gang. Martin Brundle durft zich bij Motorsport.com niet aan een voorspelling te wagen, maar kijkt wel uit naar de race op Monza. Titelgevecht in de F1

Na jaren te hebben gekeken naar een intern duel bij Mercedes, is het in 2021 eindelijk weer eens zo ver. De Formule 1 kent weer een echt titelgevecht tussen twee verschillende coureurs van twee verschillende teams. Hamilton is natuurlijk de coureur met de meeste ervaring, maar het is Verstappen die op dit moment bovenaan staat in het kampioenschap.

‘’Max is volwassen en krijgt alsmaar meer vertrouwen, zoals we het sinds 2007 tot nu ook bij Lewis hebben zien toenemen. En het chassis van Red Bull en de motor van Honda zijn op het moment ook erg goed’’, zegt de voormalig Formule 1-coureur. Wie wint in Monza?

‘’Er komt waarschijnlijk nog een straf aan voor Max omdat hij nog een vierde motor moet nemen, wat misschien een factor kan worden, maar als we puur naar de snelheid kijken, dan is Red Bull tot dusver sneller en consistenter geweest dan Mercedes. Ik denk dat Max in staat is om het kampioenschap te winnen, maar dan zal het seizoen vanaf nu wel perfect bij hem moeten verlopen. Hij mag geen punten meer laten liggen.’’

Voor Red Bull zal dat een enorme uitdaging worden op het circuit waar Mercedes de laatste jaren zo dominant was. ‘’Deze race in Monza wordt ook weer een interessante als het gaat om wie van de twee het weekend bovenaan zal afsluiten. De karakteristieken van deze baan lijken in het voordeel van Mercedes te zijn, maar ik ben niet honderd procent zeker of dat nog steeds het geval is. Maar dat is het leuke van dit seizoen, dat we het elke race niet weten’’, besluit Brundle.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen wordt alleen nog maar beter: ‘Zagen we bij Hamilton ook’