Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen zakt verder weg door diskwalificatie Vettel

Verstappen zakt verder weg door diskwalificatie Vettel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door de diskwalificatie van Sebastian Vettel na de Grote Prijs van Hongarije, is het puntenverschil tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton opgelopen naar acht punten.

Vettel raakte zijn tweede plaats in de Grote Prijs van Hongarije kwijt omdat hij met te weinig brandstof in de tank van zijn Aston Martin over de finish kwam.

Liter
Volgens de regels van de Formule 1 moet een bolide na de race nog ten minste 1 liter benzine bevatten. De wagen van Vettel bleek bij meting nog slechts 0,3 liter over te hebben. Een liter brandstof is nodig om te bepalen of de gebruikte brandstof aan de regels voldoet.

Ocon
De 34-jarige Duitser hoefde zondag op de Hungaroring alleen de Fransman Esteban Ocon voor zich te dulden. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton schuift door de diskwalificatie door naar de tweede plaats. Hij had eerder al met zijn derde plek de leiding in het algemeen klassement overgenomen van Max Verstappen, die door de diskwalificatie van Vettel van de tiende naar de negende plek steeg.

Verschil
In de WK-stand liep Hamilton nog 2 punten extra uit op Verstappen. Door de tweede plaats krijgt de Brit geen 15 maar 18 punten en Verstappen krijgt als nummer 9 niet 1 maar 2 punten. Hamilton staat nu op 195 punten, Verstappen op 187.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen zakt verder weg door diskwalificatie Vettel