Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen zal moeten vechten voor titel in 2022: 'Vijf teams maken kans'

Verstappen zal moeten vechten voor titel in 2022: ‘Vijf teams maken kans’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De nieuwe reglementen gaan een grote rol spelen in het nieuwe Formule 1 -seizoen. Max Verstappen zal in elk geval moeten vechten voor de wereldtitel, want volgens George Russell zijn er vijf teams die potentieel kampioen kunnen worden. De ontwikkeling van de auto tijdens het seizoen gaat dan ook cruciaal zijn.

Mercedes heeft aankomend jaar een interessant rijdersduo. Lewis Hamilton , zevenvoudig wereldkampioen, zal proberen zijn achtste wereldtitel binnen te slepen. Ondertussen zal hij moeten wennen aan zijn nieuwe teamgenoot die met de nodige verwachtingen aan het seizoen begint. Het Duitse team zal samen met deze talenten vechten voor een negende constructeurstitel.

De voormalige Williams -coureur verwacht dat de weg naar de titel niet vrij is, aangezien er volgend jaar veel concurrentie zal zijn. Hij verwacht onder andere te moeten vechten met Ferrari , een team dat een moeilijke periode heeft doorgemaakt, en McLaren . “Ik denk dat er vijf teams zijn die volgend jaar iets bijzonders kunnen doen”, aldus de Brit bij Autosprint . Ontwikkeling gaat een grote rol spelen

De teams zullen proberen om aan het begin van het seizoen al de snelste auto op de grid te hebben, maar volgens de 23-jarige coureur is dat niet het allerbelangrijkste. De auto continu ontwikkelen gaat ervoor zorgen dat je het seizoen eindigt met een snelle en competitieve auto. “Ik denk dat ontwikkeling in de loop van het seizoen volgend jaar de sleutel zal zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen zal moeten vechten voor titel in 2022: ‘Vijf teams maken kans’