Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen zegt dat de volgende twee races de sleutel in handen hebben na Hamilton in Texas te hebben gepippen

Verstappen zegt dat de volgende twee races de sleutel in handen hebben na Hamilton in Texas te hebben gepippen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Image source – Pexels.com Hartelijk: Lewis Hamilton (l) en Max Verstappen op het podium na de race. Foto: AFP/Robyn Beck Max Verstappen heeft gezegd dat de komende twee races in Mexico en Brazilië cruciaal zullen zijn voor zijn ambities om een ​​eerste Formule 1-wereldtitel te winnen na zijn nipte overwinning op Lewis Hamilton tijdens de Amerikaanse Grand Prix.

Verstappen hield een late aanval van de regerend kampioen tegen om 1,33 seconden te winnen, omdat de ‘agressieve’ strategie van zijn Red Bull-team om vroege pitstops te nemen zijn vruchten afwierp.

Met de achtste overwinning van het seizoen heeft de Nederlander met nog vijf races te gaan een voorsprong van twaalf punten in het coureurskampioenschap.

Na twee keer te hebben gewonnen in Mexico en één keer in Brazilië, wil Verstappen er optimaal van profiteren voor de laatste drie Grand Prix-races op het Arabische schiereiland.

‘Ik ben heel blij dat we onze voorsprong hier hebben vergroot, want we hadden makkelijk met een achterstand uit kunnen komen’, zei Verstappen na de race in Austin, Texas tegen Ziggo Sport. P1 Het is gelukt Goed gedaan jongens, @redbullracing en @HondaRacingF1 , echt heel goed En jullie fans, bedankt voor alle steun, gewoon geweldig #USGP pic.twitter.com/B6lBH2fG4y — Max Verstappen (@Max33Verstappen) 24 oktober 2021 Hamilton was pre-race favoriet op een circuit waar hij vijf van de acht voorgaande Grands Prix had gewonnen en nam een ​​vroege voorsprong toen hij Verstappen, die op poleposition startte, in de eerste bocht inhaalde.

‘Ik vond dat ik een heel goede start had; Ik denk dat Lewis gewoon een heel goede start had zodra hij naast me stond, dat is het min of meer’, zei Verstappen.

Zijn Red Bull-team riep hem de pits in in ronde 11 en 29 van de 56 ronden tellende race, waardoor hij de laatste ronden op verslechterende banden moest rijden toen Hamilton, die acht ronden later de pits inzette, dichterbij kwam.

‘De laatste stint was erg lang, vooral in deze hitte’, zei Verstappen. ‘Maar we slaagden erin om op het einde net genoeg vol te houden met de banden om te pushen met nog twee ronden te gaan. Het was niet makkelijk omdat de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen zegt dat de volgende twee races de sleutel in handen hebben na Hamilton in Texas te hebben gepippen