Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen zet Mercedessen op grote achterstand in laatste vrije training

Verstappen zet Mercedessen op grote achterstand in laatste vrije training

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Reuters Max Verstappen heeft in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk nog maar eens zijn visitekaartje afgegeven. Verstappen, leider in de strijd om de wereldtitel, reed een probleemloze trainingssessie en was meer dan een halve seconde sneller dan de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

Verstappen kwam op de Red Bull Ring in Spielberg, waar de tribunes oranje kleuren tot 1.04,591. Bottas gaf 0,538 seconde toe op de Limburger, Hamilton zelfs 0,686 seconde. De Grand Prix van Oostenrijk begint zondag om 15.00 uur en is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio 1. Een samenvatting is vanaf 19.00 uur te zien in Studio Sport op NPO 1, aangevuld met de analyse van Jan Lammers. Vrijdag noteerde Verstappen in de eerste training ook al de snelste tijd, in de tweede training moest hij de Mercedessen van Hamilton en Bottas voor zich dulden. Sneller dan een week geleden?

De Formule 1-coureurs rijden voor de tweede week op rij een grand prix in Spielberg. Vorige week heette die wedstrijd de Grand Prix van Stiermarken, de race van dit weekeinde gaat de boeken in als de Grand Prix van Oostenrijk.

Vorige week waren de Mercedessen overduidelijk niet snel genoeg om Verstappen bij te houden, Hamilton vreesde dit weekeinde voor een vergelijkbaar scenario. Toch had het er op de vrijdag alle schijn van dat de renstal van teambaas Toto Wolff beter voor de dag kwam.

Het verschil in de laatste training, kort voor de kwalificatie, maakt Verstappen, de leider in de WK-stand, toch weer de grote favoriet voor poleposition. De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen zet Mercedessen op grote achterstand in laatste vrije training