Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen ziet alle coureurs statement afgeven richting Pirelli met boycot

Verstappen ziet alle coureurs statement afgeven richting Pirelli met boycot

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De twintig Formule 1 -coureurs wilden donderdagmiddag niet aanschuiven bij een ingelaste vergadering met Pirelli . Dat laten meerdere bronnen weten aan De Telegraaf .

De coureurs willen daarmee hun onvrede uiten over de huidige stand van zaken bij de bandenleverancier. Max Verstappen en Lance Stroll liepen twee weken geleden plotseling een lekke band op, waardoor ze de race plotseling moesten staken. De Italianen kondigden vervolgens een onderzoek aan, maar concludeerden dat de fout bij Red Bull Racing en Aston Martin lag. Daarmee zijn de teams het echter niet eens. ‘Vage conclusie’ Pirelli

Verstappen sprak zich donderdagmiddag tijdens de persconferentie nog duidelijk uit over het onderzoek van Pirelli. De Nederlander vond dat de uitkomsten van het onderzoek vaag waren en dat de bandenleverancier bovenal naar zichzelf moest kijken. ” Als ik in plaats van rechtsaf, linksaf de muur in was geklapt, had het er heel anders uit kunnen zien. Daar kan je niet omheen, vind ik”, zo stelde hij. Ook Stroll sprak teleurgesteld over het onderzoek.

Beide coureurs krijgen ogenschijnlijk de steun van hun medecoureurs, zo blijkt uit de gezamenlijke boycot van de vergadering. De rijders lijken op deze manier te proberen om Pirelli duidelijk te maken dat het de coureurs en teams serieus moet nemen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen ziet alle coureurs statement afgeven richting Pirelli met boycot