Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Ziet er positief uit, maar ik wil geen hype creëren"

Verstappen: “Ziet er positief uit, maar ik wil geen hype creëren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen heeft zijn eerste meters in de RB16B achter de rug. Zijn voornaamste conclusie na de filmdag op Silverstone luidt dat er in dit stadium maar weinig te concluderen valt. Zo heeft de Nederlander slechts enkele rondjes op demobanden achter de rug. “Het ziet er positief uit, maar ik wil geen hype creëren.”

Woensdag mocht Verstappen voor het eerst sinds december weer achter het stuur van een Formule 1-auto kruipen. De tienvoudig Grand Prix-winnaar begon de dag in een RB15 uit 2019, om later in de nieuwe creatie uit Milton Keynes te stappen. Gevraagd wat zijn eerste indrukken van de nieuwe auto zijn, is het antwoord helder: “We hebben maar honderd kilometer met die nieuwe auto gereden. Dat gebeurde ook nog eens op demobanden en niet voluit. Dus ja, daar kun je nu nog niets over zeggen. Eigenlijk moeten we wachten totdat we in Bahrein normale banden onder de auto krijgen. We zijn ook nog niet met de balans en dergelijke aan de gang geweest.” Geen woorden maar daden: “Moeten op het circuit spreken”

De Limburger kan op dit moment dan ook onmogelijk inschatten hoe Red Bull ervoor staat, laat staan voorspellen of zijn zevende Formule 1-seizoen een gewenste titelstrijd oplevert. “Mercedes begint in ieder geval weer als favoriet, dat moet haast wel. Zij hadden aan het eind van vorig seizoen nog steeds de meest dominante auto en hebben de doorontwikkeling ook al veel eerder opgegeven.” Verstappen reageert daarmee op uitlatingen van Toto Wolff , die heeft aangegeven dat Red Bull eind 2020 over de beste auto van het hele veld beschikte.

Toch zijn er wel redenen tot optimisme bij Red Bull. Zo heeft Honda een nieuwe krachtbron geïntroduceerd en zorgt stabiliteit in de reglementen ervoor dat Red Bull kan voortbouwen op het fundament van vorig jaar. “We hebben afgelopen winter veel met Honda gewerkt. Het ziet er positief uit, maar ik wil geen hype creëren”, vervolgt hij het Zoom-gesprek met onder meer Motorsport.com . “Dat heeft ook helemaal geen zin. Ik heb liever dat we wat onder de radar blijven en ons concentreren op het eigen werk. We kunnen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Ziet er positief uit, maar ik wil geen hype creëren”