Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: 'Zo wapen ik me tegen kritiek en negativiteit'

Verstappen: ‘Zo wapen ik me tegen kritiek en negativiteit’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na het titelgevecht van 2021 kijkt Max Verstappen terug op het seizoen waarin hij kampioen werd. Zowel hij als Lewis Hamilton kregen regelmatig te maken met negatieve opmerkingen. Het komt vaker voor in de Formule 1, zo kreeg Nicholas Latifi bijvoorbeeld doodsbedreigingen van ‘fans’ na de Grand Prix van Abu Dhabi.

Verstappen probeert te voorkomen dat hij geraakt wordt door de negatieve opvattingen tegen hem. De truc is volgens de Limburger om hetzelfde om te gaan met zowel positieve als negatieve opmerkingen. “Daarom probeer ik altijd heel neutraal te blijven”, zegt hij in een interview met CarNext.

“Dus als mensen heel positief zijn, dan is het leuk, maar ik haal er niet heel erg veel uit. Ook wanneer mensen negatief zijn, dan helpt het om oppervlakkig te blijven. Dan kan niemand je lastigvallen. Ik denk dat het vooral dit jaar erg belangrijk is geweest, want je hebt een beetje de twee kanten. Als je heel neutraal blijft, dan gebeurt er niet zoveel met je.” Niet nog een jaar zoals 2021

Verstappen heeft het gevecht om de titel in 2021 gewonnen, maar de Nederlander barst in lachen uit als hij gevraagd wordt wat hij vindt van nóg meer drama in de volgende kampioenschapsstrijd. “Wat dat betreft hoeft het kampioenschap niet nóg beter”, is zijn antwoord. “Voor mij hoeft het niet elk jaar zo te zijn. Ik denk niet dat je dan heel lang volhoudt in de Formule 1.”

“Ik ben blij met hoe het is gegaan”, voegt hij daar nog wel aan toe. “Het was een geweldig seizoen, er gebeurden enorm veel onvoorspelbare dingen. De twee teams die keihard tegen elkaar hebben gevochten, dat is veel leuker dan dat er één team domineert en je alleen tussen teamgenoten kan vechten.”

Meermaals liet de Red Bull-coureur weten dat elk kampioenschap hierna een bonus is in zijn carrière. Hij gaat het volgende F1-seizoen niet in met de intentie om records van Michael Schumacher of van Hamilton te verbreken. “Daar heb je wat geluk bij nodig. Je hebt daar een heel dominant team voor nodig.”

“Dat geluk heb je niet altijd. Of het gebeurt niet in jouw […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: ‘Zo wapen ik me tegen kritiek en negativiteit’