Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen zoekt in Emilia-Romagna eerherstel op Italiaanse bodem

Verstappen zoekt in Emilia-Romagna eerherstel op Italiaanse bodem

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen voor de GP van Imola vorig jaar Getty Italië brengt Max Verstappen geen geluk. Nog nooit stond hij er op het Formule 1-podium. Een vijfde plaats in Monza (2018) is tot nu toe Verstappens beste resultaat, maar komend weekend moet het tij keren.

“We weten dat we een prima auto hebben en een goede auto maakt het een stuk eenvoudiger”, zegt de coureur van Red Bull Racing aan de vooravond van de tweede grand prix van 2021.

“Het is fijn om het jaar competitief te beginnen. Dat voelt heel anders dan ik gewend ben”, blikt Verstappen opgewekt terug op de seizoensopener in Bahrein. Weliswaar won wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) de race, maar Verstappen imponeerde. Hij was in alle trainingen de snelste en greep poleposition, maar wist de droomstart net niet te bekronen. Na een bestrafte inhaalmanoeuvre op Hamilton kwam Verstappen uiteindelijk als tweede over de streep.

“Natuurlijk baalde ik even dat ik net de zege misliep, maar ik heb geleerd dat een race te verliezen niet rampzalig hoeft te zijn. Het draait vooral om WK-punten scoren en niet uitvallen. Boos met dingen gaan smijten is zinloos.”

Verstappen heeft leren relativeren. “Het resultaat in Bahrein was teleurstellend, maar als tweede worden een slecht resultaat is, verheug ik me op de resterende 22 races.” Verstappen op het podium in Bahrein Pro Shots Ook over zijn karige erelijst op Italiaans grondgebied maakt Verstappen zich niet druk. “Ik heb in Italië veel pech gehad, maar het is een mooi vakantieland en het eten is lekker. Ik maak me er niet druk om. Dat het hier zo vaak fout ging, is toeval.”

Toeval of niet; 2020 was het dieptepunt. De coronapandemie gooide de F1-kalender zo grondig overhoop dat er drie GP’s op Italiaanse bodem werden verreden. Drie keer haalde Verstappen de finish niet. In Monza strandde hij met motorproblemen, Mugello eindigde na een chaotische openingsronde met eliminatie en op Imola verknalde een klapband de opmars.

“Het had anders kunnen lopen. Monza is nooit echt ons circuit geweest, maar we waren snel op Mugello en hier ging het vorig jaar ook lekker, tot die Pirelli het begaf”, vertelt Verstappen. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen zoekt in Emilia-Romagna eerherstel op Italiaanse bodem

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden