Het laatste formule 1 nieuws

Verstappen: "Zoveel tienden ben ik achter het stuur waard"

Verstappen: “Zoveel tienden ben ik achter het stuur waard”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen blikt in gesprek met het Duitse F1-Insider vooruit op het net begonnen Formule 1-seizoen. Via zijn jeugd en de wijze lessen van vader Jos Verstappen komt het gesprek uit op de Formule 1 en het feit dat Lewis Hamilton al jaren zo dominant is.

“En als een coureur over een werkelijk dominante auto beschikt, kun je daar heel weinig tegenover zetten. Lewis moet echter steeds weer zijn teamgenoot verslaan en op één jaar na is hij daar altijd in geslaagd. Hij doet het altijd geweldig. Ondertussen is het onze taak om zo dicht mogelijk bij Mercedes te komen en dat team onder druk te zetten.”

In hoeverre kan Verstappen vervolgens zelf het verschil maken? Of in andere woorden: hoeveel tienden kan hij puur op eigen talent overbruggen als er toch nog iets van een achterstand op Mercedes is? Verstappen denkt even na en antwoordt dan stellig.

“Twee tienden. Ik geloof dat ik dat verschil dan zelf goed kan maken in samenwerking met het team. Alles meer dan die twee tienden en het zal lastig worden”, aldus de Red Bull -coureur, die nog altijd jaagt op zijn eerste wereldtitel. Gevraagd of zijn geduld niet een beetje op aan het raken is, geeft hij aan dat geduld maar één factor is.

“Je hebt ook geluk nodig. Dat houdt in dat je het team én de auto nodig hebt om het te doen. Je moet op het juiste moment op de juiste plek zitten. In het geval van Lewis was dat de laatste jaren steeds het geval.”

Eindelijk! Max Verstappen heeft zijn titelgevecht met Lewis Hamilton. De eerste Grand Prix van 2021 was genieten. Uiteindelijk trok Mercedes met Hamilton toch aan het langste eind. Was Max Verstappen te ‘braaf’ tijdens de race, of Hamilton en Mercedes gewoon slimmer en tactisch sterker? Een ding is zeker: het seizoen 2021 is op enerverende wijze begonnen.

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappen: “Zoveel tienden ben ik achter het stuur waard”