Het laatste formule 1 nieuws

Verstappens inhaalmanoeuvre: 'Wereldkampioen waardig'

Verstappens inhaalmanoeuvre: ‘Wereldkampioen waardig’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen Reuters Slechts 17 seconden had Max Verstappen op het Autodromo Hermanos Rodriguez nodig om orde op zaken te stellen. Op het Mexicaanse circuit nam hij vanaf de derde startplek beide Mercedescoureurs buitenom te grazen. Een even riskante als magistrale inhaalmanoeuvre, oordelen internationale Formule 1-kenners unaniem.

Jackie Stewart (Schotland, 3 wereldtitels, 27 grand prix-zeges)

” Wat was dat schitterend. Een zeer gedurfde manoeuvre want de snelheid is op die plek heel hoog, de tanks zitten nog vol, de banden en de remmen zijn koud. Je weet nooit precies hoe de auto reageert als je zo laat in de ankers gaat. En het wat maar een klein gaatje. Pretty tight stuff. “

“Max’ zege is een prestatie van wereldformaat. Hij was de hele race dominant en leek in elke bocht de snelste. De titelstrijd is en blijft spannend. Voor de fans hoop ik dat de beslissing in de laatste race valt, maar voor Lewis en Max maakt het niks uit. Die denken alleen aan de trofee. Het is zaak dat ze allebei hun hoofd koel houden. Ik heb trouwens wel een voorkeur hoor: de Formule 1 is toe aan een nieuwe kampioen!”

David Coulthard (Schotland, 13 GP-zeges)

“Verstappens start was ijzersterk. Ongelooflijk dat Max weet dat hij op die plek zo laat kan remmen. Hij besliste er meteen de race. Echt een geweldige manoeuvre. Wat een durf en een daadkracht.” Max Verstappen is in de eerste bocht al voorbij aan de Mercedessen “Het was best riskant, maar hij zat aan de linkerkant naast Bottas en Hamilton. Dat is de lijn waar je normaal ook de bocht in duikt. De coureurs die aan de binnenkant zitten moeten altijd eerder op de rem trappen. Dat wist Max uiteraard. Hij zat precies goed. Het was zonder meer een van de moves van het jaar. Een wereldkampioen waardig. Groots.”

Emerson Fittipaldi (Brazilië, 2 wereldtitels, 14 GP-zeges)

“Max maakt het dit jaar helemaal waar. Ik volg elke race en dit is een topseizoen. Eindelijk hebben we een echt titelgevecht. Dat had de Formule 1 keihard nodig. Het was jarenlang zo saai. Nu heeft Max […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappens inhaalmanoeuvre: ‘Wereldkampioen waardig’