Het laatste formule 1 nieuws

Verstappens team mikt op dominantie: 'Gaan Mercedes zware tijd bezorgen'

Verstappens team mikt op dominantie: ‘Gaan Mercedes zware tijd bezorgen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Al zeven seizoenen op rij wint Mercedes alle titels in de Formule 1. Coureurs Lewis Hamilton (6x) en Nico Rosberg (1x) werden wereldkampioen en hun renstal greep ook telkens de andere prestigieuze hoofdprijs: het WK voor constructeurs.

Max Verstappens team pronkt ook met een imponerende reeks in de Formule 1-boeken, maar dat is lang geleden. Red Bull Racing was van 2010 tot en met 2013 de beste met Sebastian Vettel, die vier keer op rij gekroond werd tot wereldkampioen.

De komst van een nieuw reglement was het startschot voor de recordreeks van Mercedes, maar het einde van dat tijdperk lijkt in zicht. Zware tijd voor Mercedes

Het is in de statistieken weliswaar nog niet echt te zien, maar Red Bull heeft de aanval op de troon ingezet. Dat Hamilton de WK-dans leidt, dankt de regerend kampioen slechts aan de snelste ronde in de grand prix van Emilia-Romagna.

Het WK-puntje dat dat opleverde, markeert het minieme verschil tussen hem en uitdager Verstappen. Allebei wonnen ze een race; allebei werden ze een keer tweede. En Verstappen en zijn RB16B maakten een snelle, solide indruk.

“Ik geniet van onze seizoenstart”, zegt Verstappens teambaas Christian Horner in het Portugese Portimão, waar zondag de derde grand prix van dit seizoen wordt verreden. “We kwamen de afgelopen jaren niet geweldig uit de startblokken. We zijn niet verwend, maar nu gaan we Mercedes een zware tijd bezorgen.” Christian Horner Red Bull Content Pool Horner heeft na een reeks moeizame seizoenen ook geleerd niet te hoog van de toren te blazen.

“Fantastisch dat we nu echt een strijd aan de top hebben. Een duel tussen twee teams is veel boeiender dan een duel tussen twee teamgenoten. Wie deze strijd gaat winnen? Voor die vraag is het nog te vroeg. Ik denk dat we na de vierde race in Spanje meer weten, maar vooralsnog is de Formule 1-fan de grote winnaar.”

Horner doelt op de felle gevechten tussen Hamilton en Verstappen. “Iedereen wil nog 21 van dit soort races zien. Dit is exact wat de sport heeft gemist. Rivaliteit en strijd. Natuurlijk geeft dat extra druk voor beide coureurs en hun teams. Ik ben […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Verstappens team mikt op dominantie: ‘Gaan Mercedes zware tijd bezorgen’