Het laatste formule 1 nieuws

Vertrek Honda goed nieuws voor Verstappen? 'Die rijdt dan in een Mercedes'

Vertrek Honda goed nieuws voor Verstappen? ‘Die rijdt dan in een Mercedes’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het vertrek van Honda uit de Formule 1 kwam voor velen toch als een verrassing. Nadat er veel is geïnvesteerd trekt Honda zich nu terug, maar volgens Allard Kalff en Kees van de Grint zagen zij dit al aankomen. Honda vertrekt uit de F1

Red Bull Racing moet voor 2022 op zoek naar een nieuwe motorleverancier, nu Honda bekend heeft gemaakt dat zij eind 2021 stoppen in de Formule 1. Een probleem voor Red Bull, dat nu weer aangewezen lijkt op Renault-motoren. Voor Max Verstappen is deze situatie niet per definitie heel slecht stelt Van de Grint.

‘’Een beetje insider voelde dit natuurlijk al aankomen en ik kan mij dan ook niet voorstellen dat de mensen die hier nauw betrokken bij zijn verrast waren. Andere motorleveranciers hebben al eerder voor duurzaamheid gekozen en de automobiel is gewoon veranderd. Wat dat betreft is dit een debacle en afgang voor de Formule 1’’, zegt de voormalig bandenexpert van Bridgestone. Verstappen naar Mercedes

Volgens Kees is het echter Red Bull dat hier een probleem aan overhoudt en niet Verstappen. ‘’Red Bull Racing heeft een probleem, want zij kunnen nergens anders heen dan Renault. Ik zie dat probleem voor Verstappen niet, want het zou een schande zijn als dit talent niet wordt opgepakt door een team met een goede motordeal zoals Mercedes’’, aldus Van de Grint die ook nog wel kansen ziet voor 2021.

‘’Honda belooft een krachtige nieuwe motor voor 2021 en willen als kampioen uit de Formule 1 vertrekken, dus waarom niet? In 2022 rijdt Verstappen echter gewoon in een Mercedes. Ik zie dan ook meer een probleem voor Red Bull dan voor Verstappen’’, besluit Van de Grint bij RTL GP Slipstream .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vertrek Honda goed nieuws voor Verstappen? ‘Die rijdt dan in een Mercedes’