Het laatste formule 1 nieuws

Vertrekt Red Bull uit de Formule 1? "Dat is geen chantage"

Vertrekt Red Bull uit de Formule 1? “Dat is geen chantage”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

SAN MARINO – Red Bull is op zoek naar een nieuwe motoroptie voor het seizoen 2022 en teamadviseur Helmut Marko heeft uitgelegd hoe de Honda-optie niet levensvatbaar is zonder een ontwikkelingsstop. “Dat is geen chantage, dat is een feit”, zei hij. “Als er geen ontwikkelingsstop is, kunnen we het Honda-project niet uitvoeren. Met deze complexe motoren is verdere ontwikkeling niet mogelijk zonder een ontwikkelingscentrum als Sakura. En dat zou ook niet betaalbaar zijn.”

Een bevriezing van de motorontwikkeling zou daarom de beste optie zijn voor Red Bull, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat alle fabrikanten hier op dit moment mee instemmen. Als dat niet lukt, zou Red Bull moeten onderhandelen met Ferrari en Renault voor een klantmotor.

“Het klinkt allemaal simpel, maar dat is het niet. Je kunt je voorstellen wat er zou gebeuren als we het fabrieksteam verslaan met een Ferrari-motor. En Renault heeft hernieuwd vertrouwen dat ze om het even wat kunnen met hun nieuwe motor en Alonso in 2022. Als we het niet eens zijn, is een vertrek ook een optie. Daar zijn we realistisch over geweest.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vertrekt Red Bull uit de Formule 1? “Dat is geen chantage”