Het laatste formule 1 nieuws

Vervangend circuit in aantocht? 'We zeggen tegen niemand nee'

Vervangend circuit in aantocht? ‘We zeggen tegen niemand nee’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De coronacrisis zorgt vooralsnog voor veel onzekerheid in de Formule 1 -kalender. Waar de Australische GP pas in november plaatsvindt, zijn er diverse andere circuits twijfelachtig. De burgermeester van Scarperia en San Piero Federico Ignesti houdt de GP van Toscane tot de mogelijkheden.

De racebaan in Toscane wordt door Ferrari regelmatig gebruikt als testlocatie. Afgelopen jaar vond op het Mugello Circuit voor het eerst een Grand Prix plaats vanwege de vele afzeggingen door de coronacrisis. De burgermeester van het gebied waar het circuit ligt, wil graag praten wanneer de Formule 1 wederom in de problemen zit en een vervangend GP-weekend zoekt.

Hij denkt dat het Mugello Circuit als een uitstekend alternatief kan dienen voor een andere race. “We zijn klaar. Als Liberty Media bereid is om samen te werken. We zeggen tegen niemand nee, we zullen zien wat er gebeurt”, vertelt hij in gesprek met Corriere dello Sport . GP van Italië

De race vond afgelopen jaar in september plaats en kende weinig grote verrassingen. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton veroverde de eerste eindpositie, terwijl Valtteri Bottas vlak daarna over de finishlijn reed. Alexander Albon werd derde, terwijl Max Verstappen gedurende de race uitviel.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vervangend circuit in aantocht? ‘We zeggen tegen niemand nee’