Het laatste formule 1 nieuws

Vervangers Zandvoort en Spa: Hockenheim, Monza en Jerez mogelijke opties

Vervangers Zandvoort en Spa: Hockenheim, Monza en Jerez mogelijke opties

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dankzij de nieuwe maatregelen in Nederland en België en de problemen die er nog steeds zijn rondom de coronacrisis moet er serieus rekening gehouden worden met het uitstellen van beide races. Het kan daarom geen kwaad om eens te kijken naar de mogelijke circuits die de Formule 1 als vervangers kan gebruiken.

Voorlopig ziet het er nog goed uit. De maatregelen gelden in Nederland tot 1 september, terwijl de race in Nederland tijdens het eerst weekend van september zal plaatsvinden. Toch moet er, gezien de nieuwe maatregelen, wel over nagedacht worden dat de twee races eventueel vervangen moeten worden vanwege het verlengen van de maatregelen. Wat zijn dan de opties? Dit zijn de mogelijke vervangers

Te beginnen met Hockenheim. Vorig jaar was er een, gewonnen door Max Verstappen , maar dit jaar staat er voorlopig geen Duitse GP op het programma. Maar: er zijn nog meer opties. Zo kan er nog voor een tweede keer in Portugal geracet worden, is er de mogelijk om naar Jerez te gaan en zou er zelfs nog een tweede Grand Prix op Silverstone verreden kunnen worden. Dit gebeurde vorig jaar namelijk ook. Ook een extra race op Monza is nog een te overwegen optie.

Het is toch echt te hopen dat dit scenario echter geen werkelijkheid wordt, want de hele Formule 1-wereld wil natuurlijk gewoon racen op en in Zandvoort en Spa. Maar wanneer beide races niet door kunnen gaan, dan zijn er in ieder geval opties te over voor de Formule 1 om uit te kiezen. Ze zullen dan echter wel snel de knoop zullen doorhakken, want het zal dan kort dag zijn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vervangers Zandvoort en Spa: Hockenheim, Monza en Jerez mogelijke opties