Het laatste formule 1 nieuws

Vesti wordt Mercedes-junior, stapt over naar ART in Formule 3

Vesti wordt Mercedes-junior, stapt over naar ART in Formule 3

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes heeft een nieuwe coureur toegevoegd aan haar opleidingsprogramma. De nieuweling luistert naar de naam Frederik Vesti en de Deense coureur wordt komend seizoen bij ART Grand Prix geplaatst voor een campagne in de FIA Formule 3.

Vorige week ging al rond dat Vesti bij Mercedes op de radar stond om toegevoegd te worden aan het opleidingsprogramma en nu volgt er dus een bevestiging. De onlangs 19 jaar oud geworden Deen voegt zich bij Williams F1-coureur . Met dat team werd Russell als juniorrijder van Mercedes kampioen in de GP3 en de Formule 2.

Het toetreden tot het opleidingsprogramma van Mercedes is voor een ‘droom’ die uitkomt. “Ik heb hier jarenlang hard voor gewerkt en die motivatie heeft mij iedere dag beter gemaakt”, zei hij. “Het is een enorme boost voor mijn carrière dat ik nu samenwerk met Mercedes, het beste team ter wereld, en ik kijk er enorm naar uit om een krachtige relatie op te bouwen in de toekomst. Ik bewonder de mentaliteit en werkhouding van Mercedes enorm, want dat heeft ze geholpen om zo succesvol te worden. Ze kiezen hun juniorrijders zeer zorgvuldig, dus ik kijk ernaar uit onderdeel te worden van het programma, met ze te werken en me als coureur te ontwikkelen. Ik wil Toto [Wolff] en het team bedanken voor hun geloof in mij en mijn toekomst.”

had de ogen al enige tijd gericht op Vesti, wat deels ook aan de ijver van de coureur zelf te danken was. “Zijn toewijding en vastberadenheid zien we graag en respecteren wij enorm”, zei Gwen Lagrue, adviseur rijdersontwikkeling bij Mercedes. “Ik herinner me dat hij mij updates stuurde tijdens zijn debuutseizoenen in de single-seaters, waarin hij details over zijn progressie deelde. Dat waarderen wij altijd enorm. Zijn FREC-titel in 2019 was indrukwekkend en afgelopen jaar was hij zeer consistent in de FIA F3. We verwelkomen hem graag in de Mercedes-familie en kijken ernaar uit om hem dit seizoen om de titel te zien vechten.”

Vesti debuteerde in 2020 in de Formule 3 en deed dat met het topteam Prema. Hij scoorde drie overwinningen op weg naar de vierde plaats in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vesti wordt Mercedes-junior, stapt over naar ART in Formule 3